Bogdán Zsolt nyerte a legjobb férfi mellékszereplő UNITER-díját

A kolozsváriak Angyalok Amerikában című, kétestés előadása négy jelölést is kapott a legrangosabb romániai színházi díjra.

A kritikusokból álló jelölő zsűri Szűcs Ervint Prior Walter megformálásáért a legjobb férfi főszereplő díjára jelölte, Kató Emőkét a legjobb női mellékszereplő, Bogdán Zsoltot pedig a legjobb férfi mellékszereplő díjára. Victor Ioan Frunză, az előadás rendezője az év legjobb rendezőjének díjára volt esélyes. 

image004_1.jpgBogdán Zsolt az előadásban (fotó: Adriana Grand)

A május 7-én, hétfőn este Gyulafehérváron megrendezett 26. UNITER-gálán Bogdán Zsolt nyerte a legjobb férfi mellékszereplő díját Roy Cohn megformálásáért a Victor Ioan Frunză által rendezett Angyalok Amerikában I-II előadásokban.

Bogdán Zsoltnak ez a harmadik UNITER-díja, korábban Bergman (Suttogások és sikolyok, rendező: Andrei Șerban, 2010) és Faustus szerepéért (Doktor Faustus tragikus históriája, rendező: Mihai Măniuțiu, 2003) nyerte el a romániai színházi szakma legrangosabb elismerését.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház előadása legközelebb május 27-én és 31-én tekinthető meg a kolozsvári színház stúdiótermében. A 2017. decemberében bemutatott előadásban Bogdán Zsolt, Árus Péter, Imre Éva, Bodolai Balázs, Kató Emőke, Szűcs Ervin, Balla Szabolcs, Tordai Tekla látható. Az előadás díszletét és jelmezeit Adriana Grand jegyzi.

(Forrás: Kolozsvári Állami Magyar Színház)

Kapcsolódó cikkek

Négy UNITER-díjra jelölték a kolozsvári színház előadását

süti beállítások módosítása