Hat nagyszínpadi bemutatót tervez a jövő évadban a Pécsi Nemzeti Színház

Köztük Friedrich Dürrenmatt A fizikusok című komédiáját, és Jules Massenet operáját, a Manont is műsorra tűzik.

Az előbemutatót május 25-én tartják Francis Veber  Balfácánt vacsorára című vígjátékának premierjével. Kálmán Imre operettjét, a Montmartre-i Ibolyát október 12-én, Tamási Áron  Énekes madár című székely népi játékát pedig december 7-én állítják színpadra a nagyszínházban. Dürrenmatt darabját Keszég László rendezésében február 1-én láthatja először a publikum. 

pecs_szinhaz.jpg                           Pécsi Nemzeti Színház

A kamaradarabokra október 13-án tartják Fábián Péter Értelmiség munkacímű társadalmi szatírájának ősbemutatóját. A teátrum kamaraszínházában Rossini  Hamupipőkéjét május 18-án, Michael Ende  A pokoli puncs-pancs című zenés varázsjátékát szeptemberben, Pataki Éva  Edith és Marlene című zenés játékát október 26-án, Peter Handke szavak nélküli – Az óra címet viselő – darabját pedig december elsején tűzik műsorra.

Ugyanott lesz látható február 8-án Lars von Trier  Főfőnöke, a vígjátékot Paczolay Béla rendezni. Szintén a kamaraszínházban állítják színpadra a Pécsi Balettel koprodukcióban megvalósuló Csajkovszkij-mesebalett, A csipkerózsika      Bozsik Yvett-féle változatát. 

A nagyszínpadon mutatják be a Pécsi Balett és a teátrum közös produkciójaként a Rómeó és Júlia című balettet szeptember 14-én. Uhrik Teodóra, a Pécsi Balett ügyvezetője a táncművészet aktuális tendenciáiról szólva kifejtette, hogy a tematikus, cselekményes balettek ideje van jelenleg világszerte, és műsortervüket is ennek megfelelően állították össze.

Január 11-én tartják Jules Massenet  Manonjának bemutatóját, amelyet francia nyelven adnak elő. Új magyar kamaraopera is készül Akutagava Rijunoszuke japán szerző művéből a Zeneakadémia hallgatóinak részvételével, amelyet a tervek szerint jövő júniusban mutatnak be először Pécsen.

A jövő évadban négy budapesti, valamint hat kaposvári színművészeti hallgató fog vendégszerepelni a teátrumban.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása