11 előadás szerepel az idei KASZT versenyprogramjában

Immár negyedik alkalommal rendezik meg a Komlói Amatőr Színházi Találkozót, idén május 31. és június 3. között.

Idén több mint nyolcvan produkcióból választották ki azt a tizenegyet, amely részt vesz a versenyben. A fesztiválra a házigazda komlóiak mellett érkeznek győri, székesfehérvári, pápai, veszprémi, inárcsi, körmendi, pécsi, ikervári, érmihályfalvai színjátszók. Az előadásokat szakmai zsűri értékeli és díjazza. A bírálóbizottság elnöke Hűvösvölgyi Ildikó színművész lesz.

A tavalyi fesztivált a celldömölki Soltis Lajos Színház Vaknyugat című előadása nyerte, most ők Shakespeare  Szentivánéji álom című darabjával érkeznek a találkozóra.

56d4febd.jpg        Szenivánéji álom (fotók: Büki László / www.vaskarika.hu)

A KASZT mostantól már nem a Pécsi Országos Színházi Találkozó off-programjaként, hanem kiemelt önálló fesztiválként jelenik meg a hazai kulturális életben.

A mostani fesztiválnak is lesznek városi ingyenes kísérőrendezvényei, kézműves piacot, családi napot, térzenét és koncerteket is tartanak. Fellépnek a KASZT-on az Attila fiai társulatból: Varga Miklós, Rudán Joe, Kalapács József, Tóth Reni. Láthatják a nézők a Budapest Jazz Orchestra – Queen Real Jazz koncertjét Wolf Kati, Kocsis Tibor, Csordás Levente közreműködésével. Érkezik barátaival együtt Vastag Csaba. Megtekinthetik a kópházi What’sUpCi zenekar etno-folk-pop buliját és a helyi Súgólyuk Színház és a komlói 40+ zenekar közös előadását is.

A versenyprogram

A KASZT előadásai május 31-én délután a székesfehérvári Szabad Színháztól Hubay Miklós   Római karneváljával kezdődnek. A győri Rév Színház és az inárcsi KB35 közös produkciójában Shakespeare  Othellója szerepel a műsoron. A következő napon a veszprémi Alig Színpadtól Egressy Zoltán  Nyár utca végállomás című darabját tekinthetik meg a nézők. A pápai SK Társulat pedig Gogol  Egy őrült naplója klasszikusát adja elő, a pécsi Escargo Hajója csoport pedig Maros András  Büntető című művét játssza el. Az esti programok zárásaként a komlói Súgólyuk Színház Michael Frayn  Még egyszer hátulról című komédiájával lép fel a közönség elé.

A találkozón szombaton a celldömölki Soltis Lajos Színház Shakespeare  Szentivánéji álom című produkciója szerepel. Ekkor érkezik a körmendi Kastélyszínháztól Alessandro Baricco   Novecentója, az inárcsi KB35 együttes a Ti, mint én című előadással. A zárónapon az ikervári Rába(p)Art Társulat Jack London  Osztozkodás című művét viszi színpadra, az érmihályfalvai Móka Színjátszókör pedig Molnár Ferenc  Az ördög című produkciójával mutatkozik be. 

(Forrás: KASZT)

Kapcsolódó cikkek

A Soltis Lajos Színház előadása a Mu Színházban (Szentivánéji álom)
A Komlói Amatőr Színházi Találkozó önállósodik a POSZT-tól

süti beállítások módosítása