Gálvölgyi önálló esttel ünnepli 70 születésnapját a Játékszínben

A zenével fűszerezett összeállítást május 26-án mutatják be A Gálvölgyi címmel, és a műsor azután a színház repertoárján marad. 

Gálvölgyi hét – így is aposztrofálható a május 26-i születésnapi premiert megelőző hét a Játékszínben, melyen hat alkalommal lép színpadra az ünnepelt. A népszerű művész a nemrég bemutatott Mennyei hang!-ban Bánsági Ildikó, a Legyen a feleségem! című vígjátékban Tóth Enikő, a keserédes, megindító, mégis humoros Jutalomjátékban Hernádi Judit partnereként látható.

nagy_sandorral_legyen_a_felesegem_foto_szaloky_bela.jpgNagy Sándor és Gálvölgyi János a Legyen a feleségem! előadásában (fotó: Szalóky Béla)

Szombat este pedig vadonatúj, önálló estjével jelentkezik napra pontosan a 70. születésnapján. „Nem szeretem ünnepeltetni magam, de tudtam, hogy egy ilyen kerek évforduló alkalmával nem úszom meg, bizonyára terveznek valami eseményt velem. Jobbnak láttam, ha a kezembe veszem a dolgokat, és pátoszos meghajlások helyett – remélhetőleg kellő humorral – magam beszélek  örömeimről, bánataimról, elismerésről és meg nem értésről, népszerűségről és népszerűtlenségről, sikerekről, bukásokról, egyszóval az elmúlt 50 évről, amelyet a televízióban és a színpadon töltöttem” – nyilatkozta Gálvölgyi. Estjének színpadi összeállításában alkotótársai:  Janicsák István, Lőkös Ildikó, Hermann Anett valamint Pajor Patrícia és Dicső Dániel.     

Gálvölgyi János az 1968-as Ki mit tud? tehetségkutató műsorban tűnt fel parodistaként, 1973-ban végzett a Színház- és Filmművészeti főiskolán. Színházi és televíziós karrierje azóta töretlen, több száz színpadi szerep, legendás tévés paródiák és kabaréjelenetek, emlékezetes filmszerepek fűződnek nevéhez, az utóbbi években pedig már a social mediában is sikereket arat.

(Forrás: Játékszín)

Kapcsolódó cikkek

Sokkal gálvölgyibb nem leszek attól, ha megjelenik rólam hat címlap
Bánsági Ildikó és Gálvölgyi János a Játékszínben szerepel
Gálvölgyi János rendezése túl a 150. előadáson

süti beállítások módosítása