Személyiségek kavalkádja és magukat halálra táncolók

A Budapest Táncszínház DEPO Gálaestjén a spanyol Gustavo Ramírez Sansano: Flabbergast és az izraeli Amir Kolben: GisL 2 című darabja látható.

A Flabbergast egy színes és dinamikus darab, amelyben a humoros archetípusok képviselői mutatkoznak be egy-egy önálló epizódban. Gustavo Ramírez Sansano, spanyol koreográfus darabja, amelyet eredetileg a Nederlands Dans Theater számára készített. A megjelenő személyiségek kavalkádját 50-es, 60-as években készült spanyol filmek inspirálták. A darabot Ramírez édesanyjának ajánlotta, aki megtanította „el bajón”-t táncolni – olvasható az előadás színlapján. 

gala_ok.jpgForrás: Budapest Táncszínház

A GisL-2 alapjául a híres, romantikus (Perrot és Coralli:) Giselle című balett szolgál. „Villik”, azok a legendás női alakok, akik meghaltak mielőtt férjhez mentek volna. Az erdőben élnek, ahol minden éjjel összegyűlnek, és rituális táncukat járják. Amikor arra téved egy férfi ember halálra táncoltatják, ilyen módon állnak bosszút a férfiakon.

A GisL-2 története napjaink professzionális táncosainak életébe van áthelyezve. A táncosok a végkimerültségig táncolnak, csakhogy elnyerjék szívük választottjának tetszését, és minél nagyobb közönség rajongását. Útjuk során keresztülmennek kihívásokon, szembe kell nézniük a féltékenységgel és a korai öregedéstől való félelemmel is. Mindezt a romantikához való visszatérés során, teszik úgy, hogy nyíltan ki tudják mondani: „azt akarom, hogy Te szeress!” (és Te, és talán Te is…)

Az előadás május 25-én este 8 órakor kerül megrendezésre a Depo Stúdióban. (1097 Budapest, Koppány utca 15.)

(Forrás: Budapest Táncszínház)

Kapcsolódó cikkek

Földi Béla: „A mozdulat kifejezi azt, amire a szavak már képtelenek”

süti beállítások módosítása