Csókos asszony a Pesti Művész Színház előadásában

A Fogi-Bulvárszínházból alakult társulat Halasi Imre rendezésében mutatja be Zerkovitz Béla és Szilágyi László operettjét.

A Pesti Művész Színház több mint tíz éve járja az országot, illetve a határon túli magyarlakta településeket előadásaival. Főleg vígjátékok, operettek szerepelnek a repertoáron. A legújabb operett a Csókos asszony, amelyet május 26-án mutatnak be a Váci Dunakanyar Színházban, este 7 órai kezdéssel.

img_1263.JPGCsókos asszony (forrás: Pesti Művész Színház)

A darab története: Pesten, a Józsefvárosban, a Nagytemplom utcában Katóka ünneplésére készül a háznép. Katóka, teljes nevén Pünkösdi Kató, ugyanis színinövendék, és éppen előadása volt a színházban, ahol a Csókos asszony című operett címszerepét játszotta. Nevelőapja, Kubanek Tóbiás hentesmester és a háznép Katóka és Dorozsmai Pista eljegyzését szervezi. Közben Báró Tarpataky, a híres mecénás érkezik a Nagytemplom utcába, mert látta Katókát a délutáni előadáson. A bárónak nagyon tetszett, és meghívja a lányt Bajza utcai palotájába. Katóka nem fogadja el a meghívást. Dorozsmai nem tudta visszaszerezni a zálogba adott jegygyűrűket, ezért elmenekül az eljegyzésről egy esti privát orfeumi fellépésre. Az eljegyzésre összegyűlt vendégek már csak a vőlegényt várják, de ő nincs sehol. Katóka teljesen összeomlik, és elrohan a Nagytemplom utcából... a Bajza utcába...

A főbb szerepekben Virágh József / Egyházi Géza / Kelemen Csaba, Fogarassy Bernadett, Csengeri Attila / Egyházi Géza, Esztergályos Cecília / Sáfár Anikó látható.

Ősszel újabb vígjátékra készül a társulat: Zgiulio Scarnacci-Renzo Terebusi: Kaviár és lencse címmel.

(Forrás: Pesti Művész Színház)

süti beállítások módosítása