Így kezdődött a show a Szegedi Szabadtérin – Videó

Az előadások előtti pergő pillanatokkal idézi meg a Dóm téri fesztiválhangulatot a Szegedi Szabadtéri legújabb kisfilmje. 

Tavaly nyáron, a Vízkereszt, vagy amit akartok bemutatója előtt forgatta a Szegedi Szabadtéri Játékok azt az image filmnek is szánt anyagot, amelyből most, az idei szezon előkészületeihez igazodva, megszületett a végleges verzió. 

szeged.jpg

A videó koncepcióját a Metropolitan Operától kölcsönözte a Szegedi Szabadtéri, pusztán mert zseniálisnak találták az elgondolást és a megvalósítást. A MET-nek a The New York Times készített hasonló felvételt, What happens just before show time címmel. 

A 2018-as Dóm téri évad június 29-én indul Verdi Rigoletto című operájával. A fesztiválhelyszínt már építik: hétfő hajnalban 35 nyerges kamion szállította a térre az építési elemeket, és azonnal elkezdték összeszerelni a 4000 fős nézőteret és a több mint 1000 nm-es színpadot. Mindez mindössze három hét alatt épül fel. A Rigoletto után a Hegedűs a háztetőnt, A Notre Dame-i toronyőrt, a Rómeó és Júliát és az Apáca Show-t is láthatják a nézők ezen a nyáron.

süti beállítások módosítása