Négy bemutató a Kőszegi Várszínház nyári évadában

A Kőszegi Várszínház 36. évada a szervezők szándéka szerint idén is a magyar szabadtéri színjátszás sokszínűségét, műfaji sokoldalúságát kívánja bemutatni.

Családoknak szól Peer Krisztián: Estimese című darabja, melyet július 2-án és 3-án láthat majd a közönség, és amelyet a Mesebolt Bábszínházzal közösen állítanak színre. 

koszeg.jpg                    Kőszegi Várszínház

Gergye Krisztián és Társulata idén kortárstánc- és drámaestet hoz létre, amelynek kőszegi bemutatója július 30-án lesz.

A Kőszegi Várszínház idei önálló nagyszínházi bemutatója Paul Portner   Hajmeresztő című zenés bűnügyi vígjátéka lesz, Göttinger Pál rendezésében. A főbb szerepekben Epres Attilát, Grisnik Petrát, Ullmann Mónikát és Kálid Artúrt láthatják. A premier július 12-én lesz, a darabot összesen nyolc alkalommal mutatják be a nyáron.

Július 25-én a Kőszegi Várszínház, a DEKK és a Füge közös produkciójaként kerül színre Vinnai András  Vojáger című groteszk színjátéka, Keszég László rendezésében.

Mint minden évben, a kőszegi várszínházi évadot kiállítások és koncertek kísérik, de lesznek meghívott vendégelőadások is.

Június 1-én a vár lovagtermében Trifusz Péter plakátkiállítása nyílt. Június 9-én a Rózsavölgyi Szalon szervezésében Molnár Piroska színházi estjét láthatják az érdeklődők: Egy emberi hang... címmel. 

piroska2_1.jpgMolnár Piroska az Egy emberi hang... előadásában 

Június 11-én a szombathelyi Mesebolt Bábszínház Papírvarázs című produkcióját szintén a lovagteremben a legkisebbeknek ajánlják. Június 16-án viszont a várudvaron álló nagyszínpadon kerül bemutatásra Molnár Ferenc  Egy, kettő, három című vígjátéka a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában.

Június 20-án a Magyar Népmese Színház mutatja majd be Kozma András: Mese a Napkirályról és a Holdkirálynőről, avagy hogyan született a Csillagszemű című mesejátékát.

Június 21-én Epres Attila és Lázár Kati színházi estjét tekinthetik meg, június 23-án pedig Georges Feydeau  Az asszony körbejár című darabját láthatja a közönség a Pesti Művész Színház előadásában.

Június 26-án John Osborne  Dühöngő ifjúság című darabját, június 28-án Rossini  A sevillai borbély című vígoperáját, június 30 -án pedig a Sose halunk meg - zenés játékát mutatják be a Kőszegi Várszínházban.

Július 26 -án a 75 éve született Cseh Tamásra emlékeznek Bereményi Géza és Másik János  Keresztben a jégeső című estjével.

Július 28-án Forgách András  Legyetek jók, ha tudtok! című darabját mutatja be a Budaörsi Latinovits Színház és a Múzsák Társulat, augusztus 1-én pedig Sam Holcroft  Családi játszmák című Orlai produkciót láthatja a közönség.

A várudvaron tartott színházi bemutatók 20 óra 30 perckor kezdődnek, és szabadtéri előadásokról lévén szó minden bemutatóhoz esőnapot is hirdetnek a szervezők.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása