Huszonötödik Kabóciádé bábfesztivál Veszprémben

A kétnapos program a bábszínházi előadások mellett lovagkort idéző játékokkal és díszletekkel várja az érdeklődőket.

A június 16-án és 17-én zajló fesztiválon nyolc bábszínházi előadás mellett zsonglőrök, gólyalábasok, interaktív játéktér, kézműves foglalkozás és gyermekrajz-kiállítás szerepelnek a programban. A szervezők meglátása szerint a fesztivál egyik legnépszerűbb programjának a szombat éjszakai kalandtúra ígérkezik, amelyen a gyerekek a maguk által készített lámpással vehetnek részt.   

ecsi-gongyi-vilag-kenyere.jpg       Écsi Gyöngyi A világ kenyere előadásában

A fesztivált megelőző napon a hagyományokhoz híven óriásbábok, gólyalábasok vonulnak fel a veszprémi sétálóutcán, június 16-án, szombaton délelőtt pedig Écsi Gyöngyi  A világ kenyere című előadása nyitja a programsorozatot a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren. Ezt követően tűzzsonglőrök lépnek a közönség elé és sárkánymaszkot viselő óriásbábokkal is lehet majd találkozni.

A Pulcinella kertészkedik, valamint A három kismalac című bábelőadást a Ziránó Színház előadásában láthatják a nézők, az Aranygyapjú Társulat pedig az Ének Szent György vitézről című zenés bábjátékkal várja a fesztiválozókat.

A fesztivál második napján az Aranyszamár Színház előadását láthatják az érdeklődők, Az állatok nyelvén tudó juhász címmel. Ezt követően A bőgős fia meg az ördögök című előadással a szatmárnémeti Brighella Bábtagozat lép színpadra, majd a Pegazus Bábszínház előadásában az Öcsém, facsiga! című interaktív zenés játék részesei lehetnek a vállalkozó kedvűek. Vasárnap este táncház és a Sub Rosa Régizene Együttes muzsikája zárja a fesztivált. 

allatok.jpg                       Az állatok nyelvén tudó juhász

A veszprémi Kabóca Bábszínháznak hét bemutatója lesz a következő évadban, amelyben havonta egy vasárnapon családi napot rendeznek: egy-egy vendégjáték mellett koncertek, kézműves programok várják majd az érdeklődőket.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása