Papp Endre lett az Év Titánja

A fiatal miskolci színművész a Gólyakalifa című monodráma ötletgazdájaként és főszereplőjeként nyerte el a címet.

A Füge Produkció 2013-ban hirdette meg először a TITÁNium Színházi Projekt pályázatát azon 35 év alatti színházcsinálók számára, akik a színház vagy más társművészet területén tanultak vagy tanulnak. A pályázatra évről évre olyan fiatal színházi alkotók (rendezők, dramaturgok, látványtervezők, színházi csapatok képviselőinek) jelentkezését várják, akik egy alkotói koncepció megvalósítása mellett szeretnének alaposabb ismeretet, illetve tapasztalatot is szerezni egy produkció kivitelezésének folyamatáról, annak egyes lépéseiről. Ennek érdekében 2016-ban a Füge Produkció már mentorprogramként hirdette meg pályázatát. 

papp_endre_foto_gulyas_dora_1.jpgPapp Endre (fotók: Gulyás Dóra)

A tavalyi év három nyertese közül (Varsányi Péter  A megtorlás napja, Papp Endre  Gólyakalifa, Székely Rozália  Kálvária Lakópark) Papp Endrét választották meg az Év Titánjának. Nyereménye 100.000 Ft összegű pénzjutalom. Babits Mihály regényét Barcsai Bálint írta színpadra, az előadás rendezője Barcsai Bálint és Tárnoki Márk volt.

A június 1-jei kötetlen hangulatú szakmai találkozó bemutatkozási lehetőséget kínált az idei év mentoráltjainak az eseményen megjelent több színház, produkciós szervezet és befogadóhely képviselője előtt. Az ifjú titánok, név szerint Bán Bálint – Mózes András, Gábor Sára, Kenéz Henrik Ágoston, Kovács Domokos, Mayer Bernadette – Németh Nikolett és Totobé Anita, itt ismertették a mentorképzésen gyűjtött tapasztalataik alapján újraírt projekttervüket, bízva abban, hogy felkeltik a résztvevők érdeklődését, és minél több tervet látunk megvalósulni a következő évadban.

golyakalifa7_foto_gulyas_dora.jpgPapp Endre a Gólyakalifa előadásában

A TITÁNium Színházi Projekt keretein belül az elmúlt öt év során tizenöt előadás jöhetett létre, amiket a Füge Produkció önerőből támogatott.

(Forrás: Füge Produkció)

Kapcsolódó cikkek

„A színészet eleve magában hordozza a tudathasadt állapotot” - Interjú Papp Endrével
„A társadalom most is ugyanolyan megosztott, mint Babits idejében volt” - Interjú Barcsai Bálint rendezővel

süti beállítások módosítása