MÚLTÉPÍTÉS, avagy meghalni könnyű, élni a nehéz

Mohácsi János és Mohácsi István első gyűjteményes drámakötete dedikálással és rövid koncerttel egybekötött könyvbemutatója június 10-én lesz a Radnóti Színházban.

A kötet már kapható a Könyvhéten a JAK gondozásában. Az esemény június 10-én, vasárnap délután 4 órakor lesz a Radnóti Színház előcsarnokában, ahol a testvérpáron kívül az állandó alkotótársakkal is találkozhatnak az érdeklődők.

egy_piaci_nap_ok.jpg       Mohácsi János az Egy piaci nap olvasópróbáján (fotók: Dömölky Dániel)

Ott lesz Mohácsi János, Mohácsi István, Kovács Márton, Kocsis Pál, Bánfalvi Eszter, Parti Nagy Lajos, Závada Pál, Radnay Csilla, Bíró Kriszta, Pál András, Némedi Árpád, Kelemen József, Róbert Gábor, Gazsó György, Felhőfi Kiss László, László Zsolt, Remete Kriszta és Khell Zsolt. Velük Herczog Noémi, a kötet szerkesztője beszélget majd. Az esemény ingyenes.

A gyűjteményes kiadásban öt emblematikus előadás szövegkönyvét olvashatjuk: Csak egy szög; 5606 – őrült lélek, vert hadak; Egyszer élünk; A csillagos ég; E föld befogad.

Akinek nem jó a vasárnap délután a Radnótiban, az felkeresheti június 9-én, szombaton a JAK standját a Könyvhéten, ahol délután 4 és 5 óra között dedikálnak a szerzők.

egy_piaci_nap_olvaso_domolky_daniel_web_023.jpg       Mohácsi István az Egy piaci nap olvasópróbáján

Részlet a könyv ajánlójából:
Ezek a szövegek kibeszéletlen, közös elfojtásainkkal szembesítenek. Szereplőik szokatlanul számosak, majdnem, mint a magyar társadalom. És mind a magáét mondja. Ez a sokféleségük adja ki a magyar népet. De vajon hogyan dönt ez a nép mondjuk a Csak egy szögben? Végül a cigányok itt hagyják Magyarországot? Vagy a magyarok hagyják itt a cigányokat? Vagy senki sem megy sehova: és megpróbálnak együtt élni?”

(Forrás: Radnóti Színház)

süti beállítások módosítása