Négy új bemutató a Játékszín következő évadában

Bagó Bertalan, Horgas Ádám, Szente Vajk és Tallós Rita fog rendezni a teátrumban. Lévay Viktória és Skrabán Judit vehetett át szakmai elismerést. 

Új szerepben mutatkozik be többek közt Hirtling István, Nagy-Kálózy Eszter, Szerednyey Béla és Nagy Sándor. A 2017/2018-as szezon záró társulati ülésen először osztott ki elismerést Bank Tamás igazgató a közönség szavazatainak alapján az évad legkedveltebb színészének és színésznőjének; a nyertes Janza Kata és Csonka András. A szakmai díjak közül a Kránitz Lajos-díjat idén Lévay Viktória színművész, a Kishonti Ildikó-díjat Skrabán Judit rendezőasszisztens vehette át. 

A Menopauzával nyitja a 2018/2019-es premierek sorát október 12-én a Teréz körúti Játékszín; Robert C. Kelly zenés darabját Tallós Rita állítja színpadra. Februárban Horgas Ádám rendezésében mutatják be Lars von Trier  Táncos a sötétben című Arany Pálma-díjas musicaljének adaptációját. Bagó Bertalan a jövő év tavaszán a Könnyed erkölcsök színpadi változatával jelentkezik, melyben egy angol férfi és egy amerikai nő sok szempontból problematikus párkapcsolatát követhetik nyomon a nézők, szezonzárás előtt pedig Legénybúcsú címmel saját darabot, egy vígjátékot visz színre Szente Vajk. 

levay_viktoria_csonka_andras_bank_tamas_janza_kata_skraban_judit.jpgLévay Viktória, Csonka András, Bank Tamás igazgató, Janza Kata és Skrabán judit (fotó: Juhász G. Tamás)

A színház 2012-es alapítású Kránitz Lajos-díja a 2005-ben elhunyt Jászai Mari-díjas színész mértékadó művészi munkájának, pályafutásának is emléket állít. Az elismerést, amelyet minden évadban kiemelkedő munkájáért vehet át egy-egy művész, idén Lévay Viktória nyerte el. A Játékszín vezető színésznőinek egyike az idei évadban két bemutatóban is helyt állt: a 39 lépcsőfokban négy női figurát alakított, a Mennyei hang!-ban Dorothy szerepében debütált, emellett A szőke ciklon című Rejtő-darabban is bemutatkozott, Magda szerepét a várandós Földes Esztertől vette át.

A Kishonti Ildikó emlékére alapított díjat minden évad végén a Játékszín egy-egy olyan backstage-munkatársa kapja, aki jelentősen hozzájárul a produkciók megvalósításához. Az idei díjazott, Skrabán Judit a Játékszín sok előadásának kulcsfigurája, olyan színházi ember, aki rendezőasszisztensként és ügyelőként is a minőséget képviseli.

A Játékszín idei bemutatói is repertoáron maradnak: a 39 lépcsőfok, Szakonyi Károly: Két nő című darabja, a Hazudj inkább, kedvesem!, a Mennyei hang! és a Dog Story.

A színház július 12-ig játszik a Teréz körúton, 7-én azonban elindítják a Színpart-sorozatot Siófokon. A nagy múltú szabadtéri színpadon idén nyolc szombat estét a Játékszín fémjelez. A sorozatban három saját és öt vendégelőadást vonultatnak fel olyan színészekkel, mint Hernádi Judit, Udvaros Dorottya, Tompos Kátya, Szulák Andrea, Lengyel Tamás és Puskás Peti.

(Forrás: Játékszín)

Kapcsolódó cikkek

Siófoki nyár a Játékszínnel

süti beállítások módosítása