Átadták az Operettszínház társulati díjait

Az évadzárón Lőrinczy György főigazgató bejelentette, újra indul a színház vezetői posztjáért. 

Zárt társulati üléssel és a Honthy-díj ünnepélyes díjátadójával zárta le a 2017/18-as évadot a Budapesti Operettszínház. A magyar operettjátszás egyik legendájáról elnevezett elismeréseket idén először adták át a Nagymező utcai teátrumban. A színház, átalakítva a korábban megszokott évadszintű elismerések odaítélési rendjét, az újonnan alapított Honthy-díj esetében felkért külsős zsűrire bízta, hogy válasszák meg az évad legjobb férfi és női fő- és karakterszereplőjét, valamint az évad alkotóját.

vereb.jpgVeréb Tamás, aki a nézők kedvence volt ebben az évadban (fotók: Dudás Ernő)

A zsűri tagjai: Csepelyi Adrienn újságíró, a Népszava kulturális rovatának vezetője, a Magyar Labdarúgó Szövetség Női Bizottságának tagja; Görög Athéna médiaszakember, akinek a nevéhez megannyi televíziós és rádióműsor létrehozása és szerkesztése kötődik, ősztől pedig az újonnan induló Operett Magazin főszerkesztője lesz; Könnyid László, a hévízi Hotel Europa Fit vezérigazgatója, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke; Molnár Zoltán, a K&H Bank igazgatója. A társulatot a Budapesti Operettszínház dekoratőre, Hunyady Valéria képviselte a zsűriben, aki 21 éve a színház tagja.

Az ünnepélyes gálaestén a Backstage díjat a színház művészeti főtitkára, Mátrai Bori kapta, az évad színpadi közreműködője Rikker Mária énekkari tag, az évad alkotója pedig Duda Éva táncművész lett. Idén a legjobb karakterszereplőjének járó elismerést Szendy Szilvi és Peller Károly, a legjobb főszereplőnek járó jutalmat pedig Gubik Petra és Homonnay Zsolt vehette át. A közönségdíjat Veréb Tamás kapta. 

     Duda Éva / Dudás Ernő fotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

A díjátadót megelőzően tartották a zártkörű évadzáró ülést, melyen Lőrinczy György főigazgató elmondta, hogy a társulat tagjai az évadban - itthon illetve külföldön - összesen 662 előadást játszottak. Tájékoztatta a művészeket, hogy a hónap végéig kiírják a Budapesti Operettszínház főigazgatói posztjára a pályázatot, melyen újra indulni fog, és felvázolta a társulatnak, hogyan képzeli el a színház jövőjét. 

Szeretné az elmúlt félévben megrajzolt irányban továbbvinni az Operettszínházat, és továbbra is művészeti tanács segítségével vezetné az intézményt. A főigazgató hangsúlyozta, hogy szeretné az egész magyar operett játszást segíteni, többek között azzal, hogy kisebb, vidéki és turnéprodukciókba ajánlják be a társulat fiatal művészeit, de szívesen adnak „kölcsön” táncosokat, zenészeket és jelmezeket, emellett több vidéki koprodukcióban is részt vennének. Célja, hogy a vidéki színházakban és a vidéki fesztiválokon a magyar operettjátszás minél magasabb színvonalon valósuljon meg, és a műfajt most kóstolgató, fiatal társulati tagok tapasztalatot szerezzenek.

(Forrás: Budapesti Operettszínház)

süti beállítások módosítása