Nem akar többé színpadra lépni Kulka János

A színész először adott tévéinterjút sztrókja óta.

Miután Lang Györgyi és Falusi Mariann legutóbb a Klub Rádióban faggatta logopédusával, Varga Saroltával együtt, Kulka János interjút adott az RTL Klub Fókusz című műsorának is. A riportban újfent terapeutájával mutatkozott, aki részletesen beszélt az úgynevezett afáziáról, az agyi sérülés következtében bekövetkező beszédzavarról.

kulka_varga_imre.jpg                        Kulka János (fotó: Varga Imre)

A klinikai logopédus elmondta, az ilyen betegek számára a problémát az jelenti, hogy sokszor nem tudják kimondani az agyukban megfogalmazódó gondolatokat. A fizikai sérülés mellett a betegek sokszor önbecsülési problémákkal is küzdenek, sokuk depressziós lesz szerzett fogyatékossága miatt. Varga Sarolta zeneterápiát alkalmaz betegeinek, akik közösen énekelve fejlesztik beszédkészségüket. A riportban látható is egy ilyen foglalkozás, melyen Kulka János is részt vett.

Kulka a 2016 áprilisában bekövetkezett sztrókja után nem tudott megszólalni és jobb karját sem tudta mozgatni. Hosszú hónapok kitartó terápiája után jutott el oda, hogy valamelyest visszanyerje beszédkészségét, tökéletes gyógyulásra azonban nem számíthat. Kulka ezért arra a kérdésre, hogy fog-e még szerepelni, azt mondta, „soha többé”, leszámítva a filmes szerepeket. A színész hamarosan látható lesz a Liza, a rókatündér rendezője, Ujj Mészáros Károly filmjében, amely már sztrókja után készült.

(Forrás: RTL Klub)

Kapcsolódó

Kulka János otthagyta a budapesti Katonát
Kulka János újra filmet forgat

süti beállítások módosítása