Pályázatot írtak ki a Városmajori Szabadtéri Színpad teljes felújítására

Az 1950-es évektől működő színpad korszerű megújítására építészek, tervezők pályázhatnak.

Pályázatot írt ki a Városmajori Szabadtéri Színpad teljes felújítására a XII. kerületi Önkormányzat és a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. – hangzott el az M5 csatorna Kulturális Híradójában csütörtökön. A fővárosi tulajdonba tartozó Városmajori Szabadtéri Színpad több mint 60 előadást, koncertet és bemutatót kínál nyaranta. Korszerű technikai megújítására építészek, tervezők pályázhatnak. 

varosmajor.jpg                        A Városmajori Szabadtéri Színpad nézőtere

Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a műsorban elmondta: sok szempontot kell figyelembe venni, mert ami a nézőtéren látható, az csak egy bizonyos része annak, amit egy színháznak tudnia kell. A színházban díszletek vannak, műszaki személyzet van, művészeti személyzet van, akiknek öltözők kellenek - sorolta.

A városmajori helyszínen az 1950-es évektől működik nyári színház, de az elmúlt évtizedekben csak kisebb felújításokat tudtak megvalósítani. Nemcsak a nézőtér, de a színház jelenlegi fény- és hang technikai felszereltsége sem tudja már kiszolgálni a mai előadások korszerű igényeit.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása