Hét nap alatt nyolc előadás a Vidéki Színházak Fesztiválján

Az idei fesztivált szeptember 3. és 9. között rendezik meg a Pesti Magyar Színház épületében, a Thália Színház szervezésében.

A hetedik alkalommal megvalósuló Vidéki Színházak Fesztiválját a Thália Színházban zajló felújítási munkálatok miatt fogadja be idén ősszel a Pesti Magyar Színház.

ah_2.JPGGörög László, Molnár Sándor Tamás és Fandl Ferenc az „Ahogytetszik” előadásában (fotók: Miskolci Nemzeti Színház)

Szeptember 3-án a fesztivál nyitóelőadásaként látható a Pesti Magyar Színház nagyszínpadán a debreceni Csokonai Nemzeti Színház előadásában Anton Pavlovics Csehov Három nővér című műve. A februárban bemutatott előadást a fiatal orosz rendező, Ilja Bocsarnikovsz állította színpadra, akinek ez a második munkája Debrecenben.

Szeptember 4-én, kedden tekintheti meg a közönség – szintén a nagyszínpadon – a kecskeméti Katona József Színház előadásában Leo Stein és Kálmán Imre Csárdáskirálynő című művét, amelyet 2017 őszén mutattak be Béres Attila rendezésében.

Ezt követi szeptember 5-én az Agatha Christie bűnügyi novellájából készült előadás – amelyet a szerző maga alkalmazott színpadra –, A vád tanúja. A darabot Simon Kornél rendezte, és a Győri Nemzeti Színház társulata viszi színre.

gyor_1.jpgCsankó Zoltán A vád tanúja előadásában (fotó forrása: Győri Nemzeti Színház)

Szeptember 6-án, csütörtökön Székely János Caligula helytartója című drámája látható a nagyszínpadon a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház előadásában, Sztarenki Pál rendezésében.

Szeptember 7-én a Miskolci Nemzeti Színház mutatkozik be „Ahogytetszik” című előadásával, amely William Shakespeare műve alapján készült, Rusznyák Gábor rendezésében.

Szeptember 8-án, szombaton két előadás is várja az érdeklődőket. Délután a Pesti Magyar Színház Sinkovits Imre Színpadán Dario Niccodemi Hajnalban, délben, este című vígjátéka, a Békéscsabai Jókai Színház produkciója, Tege Antal rendezése látható. Este a nagyszínpadon a Pécsi Nemzeti Színház előadásában tekintheti meg a közönség Christopher Hampton Veszedelmes viszonyok című színművét Horgas Ádám rendezésében.

veszedelmesviszonyok.jpg        Veszedelmes viszonyok (fotó forrása: Thália Színház)

A fesztivált szeptember 9-én, vasárnap a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház A név: Carmen című produkciója zárja. A Prosper Mérimée 1845-ben született műve nyomán készült új drámát a teátrum művészeti tanácsadója, Sediánszky Nóra jegyzi íróként és rendezőként. Az előadás a nagyszínpadra épített stúdiótérben látható.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Kései katarzis - Kritika a Győri Nemzeti Színház A vád tanúja előadásáról
Csak a srác marad turullal a felkarján („Ahogytetszik”)

süti beállítások módosítása