Sardar Tagirowsky legújabb rendezése egy öt éve elkezdett alkotómunka eredménye

Az Álom újratöltve előadását a Zsámbéki Színházi Bázison mutatják be.

Sardar Tagirovsky, a Kazanyban született fiatal rendező műhelymunkái inkább színházi emberkísérletek, mint szokványos próbafolyamatok. Az Álom újratöltve című legújabb alkotását több mint öt éve kezdte el próbálni, amelyet most augusztus 29-én, a Zsámbéki Színházi Bázison láthatnak megszületni a vállalkozó kedvű amatőr és profi nézők.

unnamed_14.jpgSardar Tagirovsky (középen / forrás:Zsámbéki Színházi Bázis)

A most induló két és félhetes alkotófolyamat során teljesen elvonulnak a külvilágtól, alkotók és művészek együtt beköltöztek a Zsámbéki Bázisra, ahol a tréningek során Tagirovsky megpróbálja olyan helyzetekbe hozni a színészeket, amelyben előhívják az érzelmeiket, felszabadítják a képzeletüket, vagy ami talán még fontosabb, szeretné megéreztetni velük, hogy ne kreáljanak karaktereket.

A szerelem hajszolása társadalmunk egyik leggyakoribb jelensége. Mindannyian vágyunk arra, hogy valaki megértsen minket. Lehetünk kamaszok, családapák, családanyák, műhelyben dolgozó munkások, politikusok, egy cég vagy ország vezetői: vágyunk egy szinten találkozhat: szeretnénk szerelembe esni. Szeretnénk elveszíteni azt, ami nem hagy minket szabadon nyugodni” – mondta el a darab rendezője.

Az Álom újratöltve egy előadás, ami nem akar egy előadás maradni. A mindenkori megfelelésről és tehetetlenségről szól. Arról, hogy az alkotás közös résztvevői vagyunk a színházban, akár egy terápián, és az adott munka nem csupán azt jelenti, hogy a színházi ember mutat és a nem színházi ember nézi azt. Hanem azt is jelentheti, hogy lehetőségünk van találkozni egymással és lehetőségünk van beszélni bármiről, ami zsigeri szinten érint minket: szex, politika, szerelem, barátság, élet, halál. Keressük a határokat, miközben próbálunk a színházban játszani. Vagy az életben” – folytatódik az alkotói gondolatmenet.

Alkotók: Berki Szofi, Csépai Eszter, Csuvik Viktor, Dávid Zsuzsa, Gábri Nikolett, Horváth Julianna, Hubertova Henrietta, Iszak Dorottya, Kazári András, Katona Dávid, Nagyhegyesi Zoltán, Mészáros Márton, Szorcsik Kriszta, Tari Teréz, Tóth Szilvia Lilla.

Az előadás augusztus 29-én este 7 órai kezdettel látható a Zsámbéki Színházi Bázison.

(Forrás: Zsámbéki Színházi Bázis)

süti beállítások módosítása