A Csipkerózsikát mutatja be a Noir Színház

A Grimm testvérek tollából közismertté vált tündérmese alapján készült előadást a Duna Palotában állítják színpadra, és öt éves kortól minden korosztálynak ajánlják. 

Ki ne ismerné Csipkerózsika történetét, a fiatal hercegnőét, akit csecsemő korában a gonosz Demóna átokkal sújt, miszerint tizenhatodik születésnapján mérgezett orsó fog végezni vele, és csak az igaz szerelem csókja ébreszti fel örök álmából. A közismert történetet Iványi Árpád állítja színpadra. 

csipkerozsika_galeriakep.jpgDemeter Helga az előadás imázsfotóján (fotók forrása: Noir Színház)

A Csipkerózsika története tulajdonképpen az önazonosság hatalmát, és a hit erejét hivatott demonstrálni. Ebben a feldolgozásban Fülöp herceg legnagyobb próbatétele nem is csak a veszedelmes sárkány legyőzése lesz, hanem ennél nagyobb, teljes embert kívánó feladat vár rá: saját szívének őszinte megnyitása, az álarcok nélküli, igaz emberség megmutatása. Csipkerózsika feltámadása csak akkor történhet meg, ha valódi, őszinte szeretet áramlik felé. 

Ahogy Demónában, úgy a mi világunkban is tomboló hataloméhség, és az ezt megelőző kishitűség, önmagunk álarcokkal való elleplezése egyetemes probléma. A mese annak is missziója, hogy az ember belássa: csak a tiszta hang, a szeretet nyelve, és az őszinte rezdülés tud utat törni a boldogság, és a harmónia felé, és képes csodákra, akár hegyek megmozdulására, vagy a feltámadásra” – mondja az előadás rendezője, aki egyben a podukció látványtervezője is. 

csipke.jpgA színház a nyilvános premier előtt egy zártkörű előadást tart, amelyre hátrányos helyzetben élő gyerekeket hívnak meg, így ők lehetnek az elsők, akik láthatják az elkészült produkciót. 

            (Takács-Kiss Zsuzsanna)

Az Aladdin, a Hókirálynő, valamint a Hamupipőke után a Csipkerózsika műsorra tűzésével a 2018/19-es évadtól már négy klasszikus mesejátékot láthat a Noir Színházba látogató közönség. 

Az előadás főbb szerepeiben Demeter Helga, Körmendi Richárd / Illyés Viktor és Takács-Kiss Zsuzsanna látható.

A Csipkerózsika bemutatója szeptember 15-én délután 3 órakor lesz a Duna Palotában. Az előadás hossza 60 perc. 

(Forrás: Noir Színház)

süti beállítások módosítása