Szinkron Nap nemcsak a szinkron szerelmeseinek

Mindaz, amit tudni szerettél volna a szinkronról, de sosem volt kitől megkérdezni.

A Kőrösi Csoma Művelődési Központban ad otthont a 2. Szinkronikum Díjátadó Gálának és egyéb izgalmasnak ígérkező programnak szeptember 1-én. A nap során – utoljára – megtekinthetők lesznek az Arcok a hangok mögött szinkron kiállítás fényképei is.

img_3427.JPGIllusztráció (fotók forrása: Szinkronikum.hu)

A programsorozat délelőtt 10-12 óra között négy ifjú színésszel és rengeteg jó diafilmmel indul. Mezei Kitty, Molnár Ilona, Andrádi Zsanett és Penke Bence várja majd a gyerekeket és a gyereklelkű felnőtteket. A diázás hangulatát a profi színészek játéka erősíti. Egy-egy mese között lesz játék, ahol az ügyesen válaszolók diafilmeket nyerhetnek.

Déltől délután 4-ig Szinkron Színház címmel érkeznek vendégek, akik Spilák Klárával közösen mesélnek majd emlékekről és a szakma érdekességeiről. Elsőként az Arcok a hangok mögött fotókiállítás zárásaként Németh Kriszta színművész, Nikodém Zsigmond szinkronrendező, Puskás Kata Szidónia, a Bodor Tibor Egyesület vezetője és Helle Maximilian ötletgazda beszélgetnek.

Utánuk érkezik Dallos Szilvia, Varga T. József és Balog Mihály, akik igazi időutazásra invitálják a nézőket. Ugyanis októberben jelenik meg Dallos Szilvia „Magyarhangja” című könyvének harmadik kiadása, amelynek kapcsán a művészek a magyar szinkron hőskoráról mesélnek személyes emlékekkel, kedves és megható történetekkel fűszerezve az együttlétet. Az érdeklődőknek a helyszínen lehetőségük lesz előrendelést leadni a könyvre a szerző dedikációjával kiegészítve.

pannonia_makett.jpg                        A Pannon Szinkron Stúdió egykori makettje

A program harmadik része a fordítás világába kalauzol mindenkit. Sereg Judit és Kozma Borbála dramaturgok mellett Molnár Levente színész és fordító mesél a munkájáról. Az interaktív, játékos órában a jelenlévők fordítói kvízen vehetnek részt, megismerkedhetnek a dramaturgia rejtett oldalaival is.

A beszélgetésekbe bármelyik jelenlévő bekapcsolódhat, kérdésekkel, hozzászólásokkal egészítheti ki az éppen elhangzottakat.

Délután fél 2-től Szakmai Kerekasztal címmel a televízió csatornák és a mozi forgalmazók szinkronért felelős képviselői, a Szinkron Alapszervezet elnöke, valamint az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület képviselői nézőközönség előtt osztják meg a magyar szinkronizálással kapcsolatos tapasztalataikat, véleményüket. A nézőknek lehetőségük lesz a helyszínen illetve az interneten keresztül is kérdéseket feltenni.

Este 7 és 9 óra között kerül megrendezésre – kizárólag a meghívott vendégeknek – a 2. Szinkronikum Díjátadó Gála. A művészek, a szakemberek, a televízió csatornák és a mozi forgalmazók illetékesei, illetve a sajtó képviselői a nézőtérről kísérhetik figyelemmel a díjazottak köszöntését, vidám, zenés műsor keretében. A nézők, rajongók a Facebookon és más közösségi oldalakon keresztül folyamatosan élőben követhetik a gálán zajló programot.

csakanyi_psota_varadi_markus.jpgCsákányi László, Psota Irén, Váradi Hédi és Márkus László (a Flinstone család) a SZÚR-on

A műsor célja hogy bemutassa a szinkronizálás értékeit, erősítse a szinkron szakma egységét, felhívja a figyelmet a magyar szinkron kulturális és üzleti fontosságára, valamint megmutassa sokszínűségét.    A nap során lehetőség nyílik találkozni kedvenc hangokkal, eddig csak névről ismert művészekkel.      

A programokra ingyenes a nelépés. További infprmációk a Szinkronikum.hu Facebook oldalán vagy a szinkronzinkronikum.hu címen kérhetők.

(Forrás: Szinkronikum.hu)            

süti beállítások módosítása