Átadták a Városmajori Színházi Szemle díjait

A legjobb előadásnak a nyíregyházi Illatszertár bizonyult, a legjobb társulat díját pedig a szombathelyi Weöres Sándor Színház érdemelte ki Volpone című előadásával.

A színházi szemle programját az elmúlt évad legjobb zenés, szórakoztató előadásaiból állították össze. A szakmai zsűri az idén is hét kategóriában értékelte a versenyprogramban bemutatott A vád tanúja, az Illatszertár, a Cabaret, A képzelt beteg, a Volpone és a Furcsa pár című előadást.

volpone_meszaros_zsolt.jpgBányai Kelemen Barna és Jordán Tamás a Volpone előadásában (fotó: Mészáros Zsolt)

A győri, nyíregyházi, kaposvári, kecskeméti, szombathelyi és miskolci társulatok produkcióit figyelemmel kísérő szakmai zsűri tagja volt Szinetár Miklós rendező, Bagossy László rendező, Deres Péter dramaturg és Bán Teodóra, a Budapesti Nyári Fesztivált működtető Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A nézők a színház honlapján szavazhattak a legjobb előadásra, összesen 1323 szavazat érkezett. A közönségdíj nyertese a Miskolci Nemzeti Színház társulata lett Furcsa pár című előadásával. A szakmai zsűri döntése alapján a legjobb előadás díját Mohácsi János rendezésével, László Miklós Illatszertár című darabjával, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház nyerte el.

illat_2.jpgIllatszertár (forrás: Móricz Zsigmond Színház)

Az idén először odaítélt legjobb társulat díját Ben Jonson Volpone című darabjáért, Alföldi Róbert rendezéséért ítélte a szombathelyi Weöres Sándor Színháznak a zsűri.

A legjobb női főszereplőnek járó elismerést Szina Kinga vette át Agatha Christie A vád tanúja című művében, a Győri Nemzeti Színház Simon Kornél rendezte előadásában játszott szerepéért. A legjobb férfi főszereplő díját Bányai Kelemen Barna kapta a szombathelyi Volpone című előadásban nyújtott alakításáért.

szina.jpgSzina Kinga A vád tanúja előadásában (forrás: Győri Nemzeti Színház) 

A legjobb női mellékszereplő díját Märcz Fruzsina, a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést pedig Adorjáni Bálint nyerte el Moliere és a Mohácsi testvérek A képzelt beteg című darabjában, Rusznyák Gábor rendezésében, a kecskeméti Katona József Színház előadásában nyújtott alakításáért.

Az idei év különdíját Csankó Zoltán színművész kapta, aki két előadásban – a győri színház A vád tanúja és a szombathelyi színház Volpone című produkciójában – is emlékezetes alakítást nyújtott.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Elkártyázott kapcsolatok – Kritika a miskolci Furcsa pár előadásról
Kései katarzis - Kritika a Győri Nemzeti Színház A vád tanúja előadásáról
Kocsis Pál: „A halál mindent elmos abban a pillanatban, amikor megérkezik” (Képzelt beteg)
Bozsik Yvette: „Jobban hiszek a gesztusokban és a mozdulatokban, mint a szavakban” (Cabaret)

süti beállítások módosítása