Csányi Sándor elhagyja a Tháliát

Szerepeit azonban megtartja. A teátrum négy bemutatót tervez, az első premier a Legyen férfi, monsieur Pignon! című francia vígjáték lesz október 13-án.

Felújítás után októberben nyitja kapuit a Thália Színház. A felújítás alkalmával a színházban megújul a hűtés-fűtés rendszer, a lámpapark és a hangosítás.

Schell Judit, a színház új művészeti vezetője elmondta, hogy az idei a változások évada lesz, az új szezon a felújítást követően a tervek szerint október 4-én indul A hőstenor című darabbal.

schell.jpgCsányi Sándor és Schell Judit a Csak színház és más semmi filmsorozatában (fotók: Bara Szilvia) 

A Mikroszínpadból, ahol a munkálatok még folynak, egy új, 160 főt befogadó játszóhely jön létre Thália Télikert néven. A megújuló helyszínen az első bemutatót májusban tartják, Tarnóczi Jakab rendezésében Gerhart Hauptmann Rose Bernd című darabját tűzik műsorra.

Távozik a társulattól Fodor Annamária és Csányi Sándor, akik a színházban játszott szerepeiket megtartják. A társulathoz csatlakozik viszont Mórocz Adrienn.

Az első premiert tehát október 13-án tartják, Legyen férfi, monsieur Pignon! címmel egy francia vígjátékot tűznek műsorra. A darab, amelynek próbái már folynak, Francis Veber Addig jár a korsó a kútra című filmjének a szerző által készített színpadi adaptációja. A Daniel Auteuil és Gérard Depardieu főszereplésével bemutatott francia film színpadi változata Hamvai Kornél fordításában látható. Az előadásban Pindroch Csaba, Szervét Tibor, Szabó Győző, Gubás Gabi, Vida Péter, Nagy Viktor és Tóth Eszter játszik, rendezője Paczolay Béla.

December 15-én mutatják be Georges Feydeau Bolha a fülbe című bohózatát Kelemen József rendezésében, aki korábban már három előadást rendezett a Thália Színház nagyszínpadán. A Feydeau-darabban Szervét Tibor, Gubás Gabi, Pindroch Csaba, Mózes András, Nagy Viktor, Szabó Erika, Vida Péter, Tamási Zoltán, Mórocz Adrienn, Bán Bálint, Hunyadkürti István, Tóth Eszter és Domokos László szerepel.

A harmadik nagyszínpadi premier 2019. március 30-án Joe Orton komédiája, A kulcslyukon át című darab lesz. A művet Fehér Balázs Benő állítja színpadra. Az előadásban Schell Judit, Friedenthal Zoltán, Mórocz Adrienn, Tamási Zoltán, Vida Péter és Bán Bálint játszik.

Mindezeken túl 2019 áprilisában ismét megrendezik a Thália Színházban a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjét.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Schell Judit lesz a Thália művészeti vezetője
Schell Judit: „Egyáltalán nem voltak efféle ambícióim”

süti beállítások módosítása