Premierrel indul a Tesla Teátrum második évada

Hat bemutatót terveznek az évadban, amely közül az első egy mesemusical. De drámák és vígjátékok is helyet kapnak a következő évad premierjei közt.

Szeptember 29-én állítják színpadra Litvai Nelli–Eörsi István–Darvas Ferenc: Szélkötő Kalamona című mesemusicaljét, amely egy magyar népmese alapján született. „Mi is az a Kalamona? Hát azt senki sem tudja. Egy biztos: a szelet, azt megkötötte, mert a Király világszép leánya nem akar hozzámenni feleségül. Az eredeti népmese zenés színpadi feldolgozásából nemcsak azt tudhatjuk meg, ki lesz a királykisasszony férje, hanem azt is, milyen hosszú az út a disznópásztorságtól a királyi trónig” – olvasható a színlapon. 

img_20180827_184251_ma_solat.jpgA Tesla Teátrum csapata (forrás: Tesla Teátrum)

Második bemutatójuk Arthur Miller darabja: A salemi boszorkányok, amelyet Kocsis István drámája, az Újrakezdő avagy Árva Bethlen Kata követ. Mindkét előadást Vas-Zoltán Iván  rendezi.

2019. tavaszán Ingmar és Woody címmel egy Ingmar Bergman és Woody Allen találkozásáról szóló darabot,  a Rohonc, avagy az öldöklő angyalt, valamint Feydeau vígjátékát, a Zsákbamacskát állítják színpadra. 

Továbbra is repertoáron marad a közelmúltban elhunyt Neil Simon darabja, az Ágytól, asztalig, az ’56-os eseményeket megjelenítő Appassionata, két Csehov egyfelvonásos: Leánykérés - Medve (Csehov…Csehov…!), Örkény Pisti a vérzivatarban című darabja, egy Marilyn Monroe halálát firtató pszicho-thriller (Valamit valamiért), valamint a négy manchesteri focirajongó lány történetét bemutató Vörös ördögök című keserédes előadásuk.

(Forrás: Tesla Teátrum)

Kapcsolódó cikkek

Egy új színház fészkelte be magát a bulinegyed kellős közepébe

süti beállítások módosítása