Radu Afrim ismét rendez a Tamási Áron Színházban

A sepsiszentgyörgyi évad első bemutatója Molnár Ferenc Üvegcípő című darabjából indul ki.

Radu Afrim mágikus realista világába másodszor nyerhet beavatást a helyi közönség. 2013-ban Kárpáti Péter Akárki című drámáját állította a Tamási Áron Színház színpadára. Afrim most Molnár Ferenc 20. századi Hamupipőke-történetéből, Az üvegcipőből indult ki, amikor megírta az Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című drámáját.

egy_zabigyerek_probafoto2_barabas_zsolt.jpgAz előadás próbája (fotó: Barabás Zsolt)

A Molnár-mű tartópilléreként szolgáló szereplői viszonyrendszereket, sors-utakat, vágyakat Afrim egy mai fiktív valóságba interpretálja. A kisvárosi panzió, a bordélyház légköre és a Szent Feromon Rádió műsora banalitásában ismerős lehet, ám a rendező merész, paradox képzettársításai elidegenítő hatásúak. Az előadás során olyan érzésünk lehet, mintha megtorpannánk egy görbe tükör előtt. A kifordított lehetőségek földjén csak az olyan zavaróan emberi dolgok maradnak állandóak, mint a hazugság, a szemfényvesztés – és talán még valami: a zabigyerek apakeresése” – olvasható a színlapon.

Az Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című előadást szeptember 9-én, vasárnap este 8 órai kezdettel mutatják be a Tamási Áron Színházban.

(Forrás: Tamási Áron Színház)

süti beállítások módosítása