Még négy napig tart az L1danceFest

A 17. alkalommal megrendezett nemzetközi kortárs tánc-színházi előadások fesztiválja fókuszában a kortárs előadóművészetek állnak. 

Az L1 Egyesület 17 éve biztosítja és bizonyítja, hogy a kortárs, független formában működő hazai és nemzetközi előadók jelenléte szükséges és építő a hazai táncszakmai életben is. A 15. jubileum kapcsán új struktúrákat próbáltak ki a szervezők, s ezen az úton tovább haladva az idei esemény fesztivál a fesztiválban eseményként, valamint friss alkotókkal gazdagodik.

shoegaze_ff_foto_szerdazsofia_7336_1.jpgSHOEGAZE (fotó: Szerda Zsófia)

A szervezők az L1danceFest programjainak kialakításakor fokozottan figyelnek arra, hogy úgynevezett OFF programok (kísérő események) is megjelenjenek, ezzel is a fesztivál közösségépítő erejét; valamint a szakmai megismerhetőséget, test-közelbe kerülést hangsúlyozva. Ezért workshop-ok, kiállítások, beszélgetések valamint a társművészetek megjelenése jellemzi a fesztivált a kezdetek óta.

A külföldiek mellett pedig idén is nagyon fontosnak tartják, hogy a nemzetközi fesztivál szövetében magyar alkotók is megjelenhessenek, s mint ilyen különös tekintettel az L1 Egyesület tagjainak és rezidens művészeinek munkáira figyelnek. 

Az L1danceFest 2018 számokban: 19 előadás – 4 workshop – 2 kiállítás és megnyitó akció – 15 önkéntes segítő – 9 országból érkezik 25 nemzetközi vendég.

A részletes program a fesztivál honlapján és blogoldalán található.

(Forrás: L1 Egyesület)

süti beállítások módosítása