Meghalt Burt Reynolds

Az amerikai színész 82 éves korában halt meg. Szívinfarktus végzett vele. Egy floridai kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét.

Burt Reynolds a hetvenes évek végének legnagyobb és legtöbbet kereső mozisztárja volt. A tévés szerepei után többek között azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy ő volt az első férfi, aki meztelen fotósorozatot vállalt a Cosmopolitan magazinban 1972-ben.

burt.jpg                Burt Reynolds (fotó: Alain Jocard / AFP)

Fiatalon focista szeretett volna lenni, de egy autóbaleset, amiben megsérült a térde, ezt lehetetlenné tette. Ezután Floridából New Yorkba költözött, ahol színészkedni kezdett. A sikert a The Longest Yard (magyarul Hajrá, fegyencváros!, 1974)) című film, a sztárságot pedig , az 1977-es Smokey és a bandita hozta meg számára. A ’80-as évek elején volt év, amikor négy filmje is forgott a mozikban.

Reynolds nem csak arról híres, amit eljátszott, hanem amit visszautasított: nem vállalta például Han Solo szerepét, és nemet mondott a Becéző szavak férfi főszerepére is, amiért végül Jack Nicholson Oscart kapott.

burt_2.jpgBurt Reynolds (fotó: Michael Tullberg / Getty Images North America)

Évek óta szívproblémái voltak, 2010 februárjában egy szívműtéten is átesett.

(Forrás: Index, Népszava)

süti beállítások módosítása