Alföldi Róbert és Ujj Mészáros Károly is fog rendezni a Centrálban

A Centrál Színház évadot hirdetett, és nagy dzsemborival ünnepli a tizedik születésnapját.

Szeptember 16-án, vasárnap délután fél 4-kor a Révay utcában felállított színpadon az Ájlávjú színészei nyitják a Centrál Színház szülinapi buliját, majd 16.30-tól Bereczki Zoltán ad koncertet. Délután 6 órától a Hét boszorka című zenés darabot eleveníti fel Horgas Eszterrel és zenekarával Ágoston Katalin, Básti Juli, Botos Éva, Falusi Mariann és Gats Éva, majd este 8 órakor a Harmadik figyelmeztetés elnevezésű színészzenekar koncertezik, melynek tagjai Gémes Antos, Fillár István, Cserna Antal, Wagner-Puskás Péter, László Zsolt és Pethő Gergő.

buszkeseg_fekvo_k.jpgBalsai Móni és Schmied Zoltán a Büszkeség és balítélet imázsképén (forrás: Centrál Színház)

Eközben a Nagyszínpadon délután 4 órától Liptai Claudia beszélget Básti Julival, Nagy-Kálózy Eszterrel, Rada Bálinttal, Rudolf Péterrel és Szikszai Rémusszal, majd negyed 6-tól Pokorny Liával, Bereczki Zoltánnal, Puskás Tamással, és Schmied Zoltánnal. Végül este 7 órakor a Sok hűhó semmiért színészei tartanak interaktív improvizációs játékot. Ezzel párhuzamosan a Kisszínpadon háromnegyed 6-kor Papp János vezeti be a közönséget a szinkronizálás rejtelmeibe, háromnegyed 8-kor pedig Borbás Gabi tart beszédtechnika órát.

Az érdeklődők a kulisszák mögé is bekukkanthatnak, vagy megnézhetik az elmúlt 10 év legemlékezetesebb pillanatait bemutató kiállítást.

A Centrál Színház – melynek társulatához idén szerződött Nagy-Kálózy Eszter és Sztarenki Dóra – négy új bemutatóval várja ebben az évadban a nézőket. Szeptember 14-én Ujj Mészáros Károly rendezésében, Balsai Móni és Schmied Zoltán főszereplésével a Büszkeség és balítéletet mutatja be a színház, december 14-én David Lindsay-Abaire: Tökéletlenek című darabját viszik színpadra Szikszai Rémusz Pokorny Lia, Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter főszereplésével,

central_elocsarnok_horvathjudit_net_8983.jpgA Centrál Színház előcsarnoka (fotó: Horváth Judit)

2019. január elején Ödön von Horváth: Kasimir és Karoline című művét Alföldi Róbert rendezi majd, a főszerepekben Bata Évát, Stohl Andrást és Varjú Kálmánt láthatjuk. Jövő márciusban pedig Nina Raine: Nemek és igenek című darabját mutatja be a színház Puskás Tamás rendezésében, Bata Éva és Lengyel Tamás főszereplésével.

(Forrás: Centrál Színház)

Kapcsolódó cikkek

A Liza, a rókatündér rendezője színdarabot rendez a Centrál Színházban
Puskás Tamásé lett a Centrál Színház

süti beállítások módosítása