Osztálytalálkozó többek között Gregor Bernadettel és Kamarás Ivánnal

Elkészült az Osztálytalálkozó című dokumentumfilm egy színműs osztályról, akiknek a tagjai huszonöt éve rendszeresen és ütemezetten találkoznak egymással.

A film főszerepeiben Anger Zsolt, Fekete Ernő (Tibor), Gregor Bernadett, Hajdu Steve, Kamarás Iván, Keszég László, Kéri Kitty, Marozsán Erika, Német Mónika, Schell Judit, Széles Tamás és Ujvári Csaba.
A film az őszi szezonban lesz látható az RTL Klubon, majd ezt követően az Osztálytársak nyilvános vetítésekkel, közönségtalálkozókkal fogják szórakoztatni a közönséget.

szfe_osztalytalalkozo.jpgAz Osztálytalálkozó imázsfotója (fotó: Csizmadia Bendegúz)

1995-ben 12 színésznövendék diplomázott, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, amit akkoriban még „Főiskolának” hívtak. Horvai István és Kapás Dezső tanítványai közül tizenegyen egytől egyig ismert és elismert művészek lettek. Róluk szól ez a dokumentumfilm. A tizenkettedik növendék szemszögéből.   

A diplomaosztás után az Osztály megfogadta, hogy minden évben, a Költészet Napján, április 11-én találkozik, hogy így tartsák életben a kapcsolatot. Ilyenkor régi vizsgaelőadások archív felvételeivel szórakoztatják magukat. A film egy olyan közösségről szól, amelyik négy éven keresztül, napi 24 órában összezárva élt.

Az Osztálytalálkozó tizenkét olyan művész portréja, akik 25 évvel ezelőtt csak arra vágytak, hogy bekerülhessenek a Színművészetire. Mit gondolnak most? Elégedettek? Erre számítottak? Mire készítették fel őket a mestereik? Megmaradt-e a régi szenvedély? A filmben a találkozók hangulatainak visszaadása csak egy felütés. A történetet a személyes interjúk és egy közösen eltöltött nap teszi kerekké.    

 A tanárok: Horvai István, Kapás Dezső, Gálffi László, Szarvas József, Benedek Miklós, Sinkó László, Vámos László, Máté Gábor, Ascher Tamás, Kútvölgyi Erzsébet, Iglódi István és még sokan mások.  

(Egy másik „legendás” Máté-Horvai színészosztály, akik évről évre analizálják egymást a Jurányiban, csupán tizenkét évvel ezután kezdte meg tanulmányait a Színművészeti Egyetemen...) 

süti beállítások módosítása