Zsótér Sándor is rendezni fog Nyíregyházán

Felkerült a felirat a Móricz Zsigmond Színház homlokzatára.

A rendezők közül idén a hosszú idő után visszatérő Zsótér Sándor, valamint a rendszeresen Nyíregyházán dolgozó Keresztes Attila, Tasnádi Csaba, Szente Vajk, Bal József, Halasi Dániel jegyeznek majd egy-egy produkciót, az először érkezők között pedig lesznek tapasztaltabbak (Simon Kornél, Szikszai Rémusz) és rendezőpályájuk elején járók is, mint a tavalyi évadban a Don Carlos címszerepét alakító Horváth Illés. A vendégek mellett a színház művészeti vezetésében dolgozó alkotók is színpadra állítanak egy-egy előadást; Göttinger Pál a Bob herceg új verzióját készíti el a nagyszínpadon, Sediánszky Nóra pedig A kis hableányt dolgozza fel a legkisebbek számára a Művész Stúdióban.

szinhaz_felirat.JPGA Móricz Zsigmond Színház homlokzata az új felirattal (fotók forrása: Móricz Zsigmond Színház)

 

Idén is számos vendégművészt köszönthet majd a színház, többek között Kerekes Éva és Kaszás Gergő szerepel egy-egy előadásban. A Színház- és Filmművészeti Egyetemről Bajor Lili, Koroknai Sándor, A balekban már látott Fehér András, a Kaposvári Egyetemről Varga Fekete Kinga, valamint a Magyar Színiakadémiáról Kováts Vera és Venczli Zóra érkezik vendégszereplésre a teátrumhoz.

Jelentős anyagi ráfordítások történtek a színházi műemlék épület belső modernizációjára. Végre felkerült a teátrum neve a Móricz Zsigmond Színház emblematikus épület homlokzatára, a felújított teátrumot 2001-ben adták át, azóta hiányzott a név az épületről.

A nyíregyházi színház 2018/2019 évadának felnőtt nagyszínpadi bérleteiből már most 3710 fogyott, míg az előző évi bérletezési időszak végén, november 14-ig 3303 darabot vásároltak a nézők összesen, vagyis már most több bérlet fogyott, mint tavaly három hónappal később. Az eladott kamaraszínpadi bérletek száma pedig már most közel 20 százalékkal emelkedtek a tavaly novemberi adatokhoz képest.

bencs_villa.jpgA Bencs Villa

Augusztus 22-én adták át a felújított Bencs Villát, melyet a Rózsakert Szabadtéri Színpadhoz hasonlóan szintén a színház üzemeltet. Így idén először a VIDOR Fesztivál vérkeringésébe új helyszínként bekapcsolva már az irodalmi programok többségét itt tartották. A színház vezetése úgy tervezi, hogy havonta 3-4 egyedi és különleges, a hely adottságait maximálisan kihasználó produkció: izgalmas irodalmi és zenés estek lesznek a felújított helyszínen.

(Forrás: Móricz Zsigmond Színház)

Kapcsolódó cikkek

Évadot hirdettek és díjazták a legjobbjaikat Nyíregyházán

süti beállítások módosítása