Időfutár a Magyar Színházban

A népszerű regénysorozat színpadi változatát Tasnádi Csaba rendezi, többek között Döbrösi Laura, Blahó Gergely és Fillár István szereplésével.

A Gimesi Dóra Jeli Viktória Tasnádi István Vészits Andrea által színpadra írt történet a Varázsfuvola bemutatójának előestéjére repíti a nézőket.

untitled_24_of_42_-2.jpgDöbrösi Laura az olvasópróbán (fotók forrása: Magyar Színház)

Az ifjúsági előadásban szereplő művészek – Döbrösi Laura, Blahó Gergely, Pásztor Ádám, Dobai Attila, Gémes Antos, Fillár István, Bede-Fazekas Anna és sokan mások – olyan karaktereket keltenek életre, mint például Mozart, az Éj Királynője, Schikaneder és Kempelen Farkas.

A 15 esztendős Hanna és barátai az internetgeneráció tagjai, a 21. század gyermekei. Amikor múzeumlátogatáson vesznek részt, a kitűnően sakkozó Hanna felfigyel Kempelen Farkas sakkautomatájára és játszani kezd vele. Miután mattot ad a gépnek, váratlanul a múltban találja magát, méghozzá 1791-ben, Bécsben, Kempelen Farkas műhelyében. És elkezdődnek az elképesztő kalandok…

„Egy rádiójátéknak és regénynek nincsenek térbeli és időbeli korlátai, egy színpadi változat viszont kell, hogy számoljon ezekkel. Inspriráló kihívás a létrehozó csapatnak megküzdeni ezzel a feladattal – mondta el Tasnádi Csaba, a Magyar Színház előadásának rendezője. – Reméljük, megfelelünk majd az elvárásoknak, és kicsiket-nagyokat egyaránt elvarázsló, értelmileg és érzelmileg is megmozgató családi előadást sikerül létrehoznunk.”  

untitled_39_of_42_-2.jpgTasnádi Csaba és az előadás stábja az olvasópróbán

Amikor megtudtam, hogy az Időfutárra kértek fel, azért örültem, mert olyan, mintha a magyar Harry Pottert játszanánk – árulta el Döbrösi Laura.Óriási kihívás eljátszani Hannát, különösen azért, mert több százezer fiatal valójában jobban ismeri őt, mint én! Akik olvasták a könyveket, azokban már kialakult egy kép Hannáról, ezért nehéz és félelmetes feladat, hogy ezúttal nem csak a szövegkönyvnek, de hétkötetnyi rajongónak is meg kell felelni. Hanna vérbeli 21. századi csaj, ritka jó női főszerep, egy hősnő, aki kenterbe vág mindenkit az internetes tudásával, ráadásul még sakkbajnok is.

Az előadást október 13-án mutatják be a Magyar Színházban.

(Forrás: Magyar Színház)

süti beállítások módosítása