A tervezettnél eggyel többször süllyed el a Titanic Szegeden

A fokozott érdeklődés miatt egy plusz előadást hirdetett meg a Szegedi Szabadtéri a Titanic című musicalre.

2019. augusztus 18-ra, vasárnapra is válthatnak jegyet azok, akik eddig lemaradtak a lehetőségről. A jegyvásárlásra szeptember 22-től van lehetőség online és személyesen is a Szegedi Szabadtéri Játékok jegyirodájában.

szesza_romeo_image_kicsi_dusha.jpgSzegedi Szabadtéri Játékok (fotó: Dusha Béla)

A a Maury Yeston és Peter Stone szerzőpáros által jegyzett musicalt külföldön már számos alkalommal feldolgozták. A Titanicot öt Tony-díjra jelölték, és mind az ötöt meg is nyerte – többek között a legjobb musicalnek járó elismerést is.

Nem csak a Dóm téri előadásokról derültek ki újabb részletek, hanem az Újszegedi Szabadtéri Színpad zenés produkciójáról is. Bertolt Brecht Koldusoperáját a Szegeden is jól ismert erdélyi magyar rendező, Bocsárdi László viszi színre. Az iróniával, humorral és nagyszerű dalokkal játszó Koldusoperát először láthatja az újszegedi színpad közönsége, hasonlóan a másik két újszegedi produkcióhoz, Moliére Don Juanjához és a Hófehérke és a hét törpe családi mesebaletthoz.

Bocsárdi nevét nemcsak a tavalyi szegedi operabemutatóval kapcsolhatjuk össze, hanem a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházzal is: a teátrum az idei Színházi Kritikusok Céhe díjátadóján mind a négy jelölését díjra váltotta. Az Alice című előadásuk a legjobb jelmez és a legjobb színpadi zene kategóriájában kapott elismerést, a Chioggiai csetepaté a legjobb zenés/szórakoztató előadásnak, Korodi Janka pedig a legígéretesebb pályakezdőnek bizonyult (Sodró Elizával megosztva) a kritikusok szavazatai alapján.

(Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok, Szinhaz.hu)

Kapcsolódó cikkek

Színikritikusok Díja – Alföldi Róbert két díjat is hazavihetett

süti beállítások módosítása