A nap fotója – Büszkeség és balítélet két színészre

Jane Austen regényét a Liza, a rókatündér rendezője állította színpadra Balsai Mónival és Schmied Zoltánnal.

Jane Austen művéből Joannah Tincey angol színésznő készített átiratot, melyet nagy sikerrel játszottak az Egyesült Királyságban. Az előadás különlegessége, hogy a két főszereplő, Balsai Móni és Schmied Zoltán összesen tizenegy karaktert alakít.

                     Mészáros Csaba előadásfotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

Az előadás rendezője, Ujj Mészáros Károly elmondta: „Az előadás hangulata annyiban hasonlít a Liza, a rókatündér világához, hogy most is az a cél, hogy picit elvarázsoljuk a nézőt és egy szórakoztató, humoros, érzelmes utazásra vigyük. Vetített hátterekkel dolgozunk, ezáltal sok helyszínt tudunk megjeleníteni, így látványos is lesz. A darab alapjául szolgáló regény 200 éve született egy női szerző tollából, és akkoriban forradalmi műnek számított. A ma embere számára is aktuális: megmutatja, az előítéletek mennyire félre tudnak vinni egy kapcsolatot, hogy mennyire el tudunk beszélni egymás mellett. Mindezek mellett a darab humora, érzelmessége, angolsága szemernyit sem kopott”. 

Joannah Tincey és Jane Austen darabját Baráthy György fordításában, Ujj Mészáros Károly rendezésében szeptember 14-én mutatták be a Centrál Színházban. A díszleteket Fekete Anna, a jelmezeket Kárpáti Enikő tervezte.

Kapcsolódó cikkek

Alföldi Róbert és Ujj Mészáros Károly is fog rendezni a Centrálban

süti beállítások módosítása