Grecsó-premier Szegeden

Grecsó Krisztián Megyek utánad című kötetét Bíró Bence írta színpadra és Dékány Barnabás rendezi. 

Grecsó Krisztián 2014-es regényéből először születik színházi feldolgozás. Az ősbemutató műfaja „szerelmi leltár. A történet főhőse, Daru visszaemlékszik élete szerelmeire, boldog-boldogtalan pillanataira, önvizsgálatot tart, miközben megrajzolja önarcképét is. Hiszen hogyan is lehetne jobban elmesélni egy ember életét, mint a szerelmei történetén keresztül? Amikor pedig kész a leltár, lehet továbblépni. Vagy mégsem?

megyek_utanad_foto.jpgBaki Dániel, Kurta Niké és Mészáros Béla az előadás plakátján (forrás: MASZK Egyesület)

Az előadás különlegessége, hogy három színész sok szerepet játszik. Hogy minden egy kanapén, egy kanapé körül történik. Hogy az elmesélt történet több mint 20 évet ölel fel. Hogy egy kísérlet arra, hogy csak szerelmi kapcsolatokból végigvezethető-e egy egész életút. Hogy a főhősünk fiatalkori önmagával hadakozik. Hogy különösen rövid és intenzív próbafolyamat eredménye” – mondta el az előadásról Bíró Bence.

Az előadás szerepösszevonásokat alkalmaz, a karaktereket a Katona József Színház művésze, számos film, így például a Swing, a Poligamy vagy az Aranyélet sorozat közreműködője, Mészáros Béla; a Szputnyik Hajózási Társaság előadásaiból, a Forte Társulat THEALTER-en is szereplő többszörös díjnyertes A te országod című produkciójából és a Terápiából is ismert Kurta Niké, valamint a Katonában és a Pécsi Nemzeti Színházban is fellépő Baki Dániel alakítja.

Az ősbemutatót rendezőként Dékány Barnabás jegyzi, akit a Belvárosi Színház és az Átrium színészeként, valamint a #sohavégetnemérős és A tanár című sorozat szereplőjeként ismerheti a közönség.

Több idősíkon játszódik a cselekmény. Adaptációnkban a harmincas éveiben járó Daru emlékezik vissza fiatalkorának meghatározó élményeire. Ebből adódóan Mészáros Béla és Baki Dániel ugyanannak a személynek játsszák el különböző életszakaszait. Emellett Béla több múltbeli figurát is megjelenít, Kurta Niké pedig az összes szerelmet. Az igazi különlegességet az a gazdag és komplex színészi játék adja, amit a három szereplő az előadásban mutat” – mondta a készülő előadásról a rendező.

Az előadás a szegedi MASZK Egyesület, az Orlai Produkciós Iroda és a FÜGE együttműködésében készül. A bemutató szeptember 28-án, pénteken este fél 8-as kezdettel lesz Szegeden, a Régi Zsinagógában.

(Forrás: MASZK Egyesület)

süti beállítások módosítása