József Attilát suttogók

Az Andaxínház József Attila műveiből készült, Suttogók című versszínházi előadása a Magvető Caféban látható október 7-én, este 7 órakor.

Az 1990-ben alakult Andaxínház a különböző művészeti ágak egymásba kapcsolódásának lehetőségeit vizsgálja. Komplex színházi formanyelvében az irodalmi szöveg mellett a tánc, a mozgás, a zene és az erőteljes vizuális hatások egyaránt hangsúlyosak. Előadásaikban feszült atmoszférát teremtenek, fontos szerepet kap az intenzitás, a hiteles jelenlét. Elmélyültség, kutatás, megélt és átérzett pillanatok jellemzik őket. Bemutatóik között találunk szószínházi előadásokat, költői esteket és táncelőadásokat is.

sut.jpg                           Kroó Balázs, Jászberényi Gábor és Hajduk Károly a Suttogókban

A Suttogók előadás József Attila verseibe való alámerülés. Befelé hallgatózás. Személyesség, közvetlenség, bensőséges csendekkel. Csupa irónia, kihívó gyengédség, az élet egyszerű igenlése. Éles és lázadó. Sejhaj. Közvetlen jelentés a máról, az egymásrautaltság érzéséről, a szabadságról. József Attila ismert és kevésbé ismert verseinek, belső hangjainak megidézése, ahogy a mostban bennünk rezdül.

Suttogók című előadás rendezője Zsalakovics Anikó, szereplői: Czitrom ÁdámJászberényi GáborHajduk KárolyKroó Balázs.

(Forrás: Andaxínház)

süti beállítások módosítása