Átadták a Zenthe Ferenc Színház díjait

A legtöbb elismerést a salgótarjáni teátrum A falu rossza című előadása érdemelte ki. 

Mint minden évad elején, most is első premierje, Molnár Ferenc: Az ördög című vígjátéka előtt adta át a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház az elismeréseit: a T. Pataki László-emlékgyűrűt, a Zenthe Ferenc Emlékplaketteket és a nézők által az előző évad bérletes sorozatiban a legjobbnak választott előadások, művészek Vastaps-díjait.

egyutt.jpgHázi Anita, Erdélyi Gábor és Lőrinczy Attila átveszi, Simon Lajos igazgató átadja a díjakat

A premier estjén elsőként a T. Pataki László-emlékgyűrűt nyújtotta át az író-rendező özvegye sok-sok évnyi színházépítő munkájáért és rendezéseiért Susán Ferencnek. A Zenthe Ferenc Emlékplakett színészi díját a társulat titkos szavazata alapján Erdélyi Gábor érdemelte ki – elsősorban A falu rossza című tavalyi premierben Gonosz Pista megformálásáért.

Az immár tizenegyedik alkalommal a közönség szavazatai által odaítélt Vastaps-díjak közül a legjobb gyermek előadás a Múzs-Art Színházi Egyesület Melyiket a kilenc közül? című produkciója lett, a díjat Tövispataki Beáta rendező és Endrődi Ágnes zenei vezető vették át.

A legjobb meseszínház a Gergely Theáter A császár új ruhája című zenés mesejátéka lett, Házi Anita, az egyik szereplő köszönte meg az elismerést szimbolizáló üvegkockát.

A legjobb vendégelőadásnak a Veszprémi Petőfi Színház A király beszéde című színművét ítélte a közönség. A legjobb zenés előadás a Budapesti Operettszínház A chicagói hercegnő című operája lett, az újabb elismerést Lőrinczy Attila dramaturg vehette át Simon Lajos igazgatótól.

tplemlekgyuru_susanferenc_simonlajos_pkerneredit.jpgSusán Ferenc a T. Pataki László-emlékgyűrű átvétele után (fotók forrása: Zenthe Ferenc Színház)

A legjobb saját előadás és a legjobb ifjúsági előadás ugyanaz a vígjáték lett: a Tóth Ede és Örkény István nevével fémjelzett A falu rossza – a felnőtt és középiskolás közönségek szavazatait Susán Ferenc, a darab rendezője köszönte meg.

A legjobb női színészi alakítást Szűcs Nelli nyújtotta a Nemzeti Színház Fodrásznő című előadásában, míg a legjobb férfi színésznek Kaszás Gergőt látta a közönség, a Zenthe Ferenc Színház Az eltört korsó című előadásából. 

(Forrás: Zenthe Ferenc Színház)

Kapcsolódó cikkek

A szerelem évadát hirdették meg a Zenthe Ferenc Színházban

süti beállítások módosítása