KultúrKedd – Ezekre az előadásokra lehet ma kedvezményes jegyet venni

Komoly- és könnyűzenei hangversenyek, színházi felnőtt, ifjúsági és gyermek előadások mellett költői esten is élhetünk ma kedvezményünkkel.

Hangverseny/koncert:

Hegedűs Endre zenekari zongoraestje - 30% kedvezmény
október 6., 19:30 MÜPA

A előadás egyik különlegessége, hogy a művész felesége a kétzongorás versenyművek közreműködőjeként először lép a Müpa pódiumára, s újdonság lesz a Budafoki Dohnányi Zenekarral való közös muzsikálás is ebben a teremben. Remekművek csendülnek fel a barokk, a klasszika és a romantika korából. Bővebben… Jegyvásárlás itt.

kulturkedd_2kep.png

A mozi hangjai - Tarantino elszabadul - 20% kedvezmény
október 15., 19:30, MÜPA

Élje át Quentin Tarantino ikonikus filmjeinek csodálatos hangulatát olyan varázslatos énekesekkel, mint Fischl Mónika, Tóth Gabi, Király Viktor és Veréb Tamás. Közreműködik a Savaria Szimfonikus Zenekar és a VoiceStation kórus. Vezényel a filmzenék és a cross over kiváló képviselője: Pejtsik Péter. Bővebben… Jegyvásárlás itt.

mozi.jpg

Színházi előadások:

Eduardo de Filippo: Filuména házassága - 20% kedvezmény
október 3.,  19:00  József Attila Színház

Filuména, a volt utcalány utálja, hogy Domenico, a kivénhedt ficsúr 25 éve kihasználja. Leleményes bosszút áll: halálos beteget színlelve elveteti magát a jómódban élő cukrásszal… Vígjáték a felelősségről és a feltétel nélküli szeretetről. Bővebben… Jegyvásárlás itt.

Kollár Béla: Veszek egy éjszakát- 20% kedvezmény
október 4.,  19:00  József Attila Színház

Wéber úr, a csemegebolt tulajdonosa évek óta reménytelenül szerelmes a jómódú Varga Zsuzsába. Vargáéknál egyre több a feszültség: a család elszegényedni látszik, amikor Zsuzsa levelet kap, aminek titkát csak Julis, a jólelkű cselédlány ismeri. Bővebben… Jegyvásárlás itt.

Hunyady Sándor: Feketeszárú cseresznye - 20% kedvezmény
október 6.,  19:00  József Attila Színház

Történelemmel átszőtt dráma büszkeségről, barátságról és szerelemről: a szerb házaspár, Irina és Dusán házában gyakori vendég a magyar főbíró, aki titokban szerelmes a ház asszonyába. Vajon mi történik, amikor Bácskában a szerbek veszik át a hatalmat? Bővebben… Jegyvásárlás itt.

Molnár Ferenc: Az üvegcipő  -20% kedvezmény
október 14., 17:00  József Attila Színház

Irma, a fiatal cselédlány titokban szerelmes az idősödő műbútorasztalosba, aki készül elvenni Adélt, a panziótulajdonost. Ahogy az Molnárnál lenni szokott: Adél szíve másért dobog. Romantikus felnőttmese a boldogság kereséséről. Bővebben… Jegyvásárlás itt.

Nagy András: Karenina, Anna - 20% kedvezmény
október 17.,  19:00  József Attila Színház

Minden sorsfordító találkozásra egy pályaudvaron kerül sor: hol Moszkvában, hol Szentpéterváron, hol Vronszkij birtokán, ahol épül a szerelmüknek emléket állító Anna Karenina Pályaudvar – itt, a síneken ér véget egy világhíressé lett románc. Bővebben… Jegyvásárlás itt.

Az öldöklés istene - 20% kedvezmény
október 5.,  21:00  Átrium

Két kisfiú játszik a téren, majd egyik kiüti a másiknak a fogát. Négy szülő beszélget egy lakásban, majd kiderül: semmivel sem jobbak, mint a gyermekeik. Bővebben... Jegyvásárlás itt.

old_006foto_me_sza_ros_csaba.jpgAz öldöklés istene (fotó: Mészáros Csaba)

II. Edward - 20% kedvezmény
október 8., 19:30 Átrium

II. Edward angol király vészterhes uralkodása és siralmas halása, a büszke Mortimer tragikus bukásával valamint Pierse of Gavestonnak, Cornwall nagy grófjának, II. Edward király nagy hatalmú kegyencének élete és halála, ahogy azt a nagyméltóságú Pembroke gróf szolgái nyilvánosan előadták. Bővebben…. Jegyvásárlás itt.

Karinthy Színház - 20% kedvezmény
Minden októberi és novemberi előadására 20% kedvezmény kivétel a főpróba és bemutatók.

Előadások: BunburyA piszkosakAz ördögA bolond lányKlotild néniNercbandaTanár úr, kéremSzajréHamupipőkeMargarida asszonyTortúraA mi kis városunkAlíz CsodaországbanDeGenerációGellérthegyi álmokMásodik nekifutásNyitott ablakSzent Péter esernyője, Zsuzsika hangja Bővebben….

A Pulitzer-ügy - 40% kedvezmény
október 14., 15:00  Spinoza Színház

A tizenhét éves makói fiatalember egy szó angol tudás és  egy cent nélkül elindul Amerikába. 22 évesen már szenátor, felküzdi magát a leggazdagabb amerikaiak közé, megépíti New York első felhőkarcolóját, megteremti a modern újságírást, perli Amerikai elnökét, küzd a sajtószabadságért és a demokráciáért. Bővebben... Jegyvásárlás itt.

pulitzer.jpgA Pulitzer-ügy (forrás: PORT.hu)

Herzl - Kávéházi dráma- 40% kedvezmény
október 31., 19:00 Spinoza Színház

Két magyar zsidónak, Max Nordau és Herzl Tivadarnak meghatározó szerepük volt Izrael létrejöttében. Hogyan? Mit csináltak? Hogy jutott el a színműíró Herzl a világ vezető politikusaihoz? A mai Izraelen kívül melyik 10 ország jöhetett még szóba, mint a zsidók lehetséges otthona? Bővebben... Jegyvásárlás itt.

Per Olov Enquist: A tribádok éjszakája - 30-40% kedvezmény

Per Olov Enquist drámája már megjelenésekor heves indulatokat váltott ki, ugyanis a Női Egyenjogúság évében 1975-született darab a nőgyűlölettel vádolt jeles svéd író August Strindberg válásáról szól. Nyíltan, nyersen, néha szókimondóan állít színre olyan tabukat, mint a leszbikus vonzalom, a női alkoholizmus, a házasságon belüli lelki erőszak. Bővebben...

Tasnádi István: Paravarieté – 40% kedvezmény
október 21., 19:00, Pinceszínház

A  zenés műsorban fellépnek a hétköznapok mániás hősei, akik ebben a másfél órában pompás elégtételt vesznek perspektívátlan életükért hallucinációik pazar színpadán. Bővebben... Jegyvásárlás itt.

para.jpgParavarieté (forrás: PORT.hu)

Salemi boszorkányok - 20% kedvezmény
október 13 és 24., 19:00 Tesla Teátrum

A cselekmény valós történetet dolgoz fel, a XVII.század Amerikájának valódi, vallási és hatalmi fanatizmusával átszőtt gyilkos boszorkánypereiről. A darab erkölcsről, szerelemről, diktatúráról és emberi helytállásról állít példát- szinte shakespeare-i nagyságrendben, magas hőfokon. Bővebben...

Vörös ördögök - 20% kedvezmény
október 20., 19:00 Tesla Teátrum

Négy fiatal lány Londonban az angol kupadöntőre készül. Nemrég még egy gimnáziumi osztályba jártak, de szociális, társadalmi és anyagi helyzetük nagyon különböző. Az előadás a fiatalok nyelvén szól, nyersen és könnyedén, játékosan, súlyos és szigorú tartalma ellenére is sok humorral, nevetéssel. Az erős érzelmeket hordozó és felszabadító játék egyszerre szórakoztat és szembesít. Bővebben... Jegyvásárlás itt.

Appassionata - 20% kedvezmény
október 22., 19:00 Tesla Teátrum

A történet középpontjában egy igazi nagy szerelem áll: a disszidált világhírű magyar zongoraművésznő hazatér, hogy a forradalom után börtönbe vetett költő férjét kiszabadítsa. Bővebben... Jegyvásárlás itt

Ágytól az asztalig - 20% kedvezmény
október 26., 19:00 Tesla Teátrum

Egy főúri kastély különtermében hat főre terített elegáns vacsora készül. Megérkezik három férfi. Egyáltalán nem ismerik egymást, élesen különbözik társadalmi helyzetük, életfelfogásuk, ízlésük. Bővebben... Jegyvásárlás itt.

Oscar Wilde : Dorian Gray és arcképe - 30% kedvezmény
október 14., 19:00 Spirit Színház

"Lelkiismeret és gyávaság tulajdonképpen egy és ugyanaz" A gazdag, gyönyörű és naiv fiatalember, Dorian Gray megszállottja annak a gondolatnak, hogy örökké szép és fiatal maradjon, s ezért még akár a lelkét is eladná. Bővebben… Jegyvásárlás itt.

Ifjúsági és gyermek előadások:

Rómeó és Júlia a cirkuszban - 40% kedvezmény
október 2., 16:00 Fővárosi Nagycirkusz

 A 70 perces előadás a cirkuszművészet és a fizikai színház eszközeivel jeleníti meg a maffia környezetbe helyezett veronai történetet. A fiatal artisták lenyűgöző biztonsággal működnek mind a színház, mind az artistaművészet terén, s jelenítik meg a drámairodalom talán legismertebb szerelmi történetét. Bővebben... Jegyvásárlás itt.

romeo.jpgRómeó és Júlia a cirkuszban (forrás: PORT.hu)

Rengeteg - 40% kedvezmény
2018. október 4. és 5. , 16:00  Fővárosi Nagycirkusz

A beavató cirkuszi előadás középiskolásoknak a Sziget Fesztivál, a Fővárosi Nagycirkusz, a Baross Imre Artistaképző, valamint a világhírű The 7 Fingers kanadai újcirkusz társulat együttműködésében jött létre. Bővebben... Jegyvásárlás itt.

Egyenes labirintus - 40% kedvezmény
október 8 és 9., 16:00 Fővárosi Nagycirkusz

Egy páratlan összművészeti produkciót láthat a közönség irodalom és cirkuszművészet bámulatos kompozíciójaként. Bővebben... Jegyvásárlás itt.

Keszekusza varázspálcája - 20% kedvezmény
október 6., 15:00  Gózon Gyula Kamaraszínház

Keszekusza varázsló és Teszetosza manó barátaikkal - Pillangóval, Katicával, Szentjánosbogárral és a Hangyával együtt Kerekerdőben élnek. A biztonságot nyújtó varázslólak a tavaszi ébredés után felbolydul, ugyanis az erdőbe látogató emberek figyelmetlenségük miatt folyamatos galibát okoznak az ott lakóknak. A habókos erdei varázslóra vár a feladat, hogy visszaállítsa a békét Kerekerdőben, de ugyan mihez kezd egy mágus a pálcája nélkül? Bővebben… Jegyvásárlás itt.

Coincidance Táncszínház: Széttáncolt cipellők - 20% kedvezmény
október 7., 11:00  Hatszín Teátrum

Melyik mese is passzolhatna jobban az Ír Sztepp Európa Bajnokaihoz, mint az izgalmas történet nyolc királylányról, akik éjjelente rongyosra táncolják a cipellőiket. A jóságos király eleinte nem is sejti, hogy leányai egy sötét, mesebeli herceg varázslata alatt állnak...Bővebben… Jegyvásárlás itt.

Michael Ende:  A pokoli puncs pancs -  30% kedvezmény 
október 7., 14:30, Pinceszínház

Michael Ende meséje egyszerre fordulatos kalandsorozat, versenyfutás az idővel, ugyanakkor lírai szépségű történet a felelősségről, a bátorságról és a barátságról (ami egy macska és egy varjú esetében különösen ritka. De azért lehetséges.) Bővebben... Jegyvásárlás itt.

Szélkötő Kalamona - 20% kedvezmény
október 7., 15:00 Tesla Teátrum

Az eredeti népmese zenés színpadi feldolgozásából nemcsak azt tudhatjuk meg, ki lesz a királykisasszony férje, hanem azt is, milyen hosszú az út a disznópásztorságtól a királyi trónig. Bővebben... Jegyvásárlás itt.

szelkoto.jpg                                Szélkötő Kalamona (forrás: PORT.hu)

Irodalom:

 

Várkert Irodalom: ENEMVÉ 2.0 = Nagy Magyar Versek „… Szüzek voltunk…”-  50% kedvezmény
október 10., 19:00 Várkert Bazár

Az ENEMVÉ második, októberi előadása a forradalmak, szerelmek, a születés és meghalás köré szövődik. Három ismert színész, egy népszerű zenész, mindig más szervező gondolat, összefűző ösvény. Közreműködik: Hámori Gabriella, Bálint András, Fenyő Iván, Zene: Lotfi Begi, Háziasszony: Ugron Zsolna, Rendező: Seres Tamás Bővebben… Jegyvásárlás itt

A kedvezményes ajánlatok csak az események itt említett napjára és időpontjára szólnak. A kedvezményt mindenki a jegyvásárlás elindítása után a „kosár”-ban tudja érvényesíteni, ahol a vásárlás véglegesítése előtt ki kell választani a megadott kedvezményt, amennyiben nem jelenik meg az automatikusan. Az akciós ajánlatok 2018. október 2-án, kedden 0:00 órától 23:59-ig élnek. 

A kedvezményes jegyár csak a PORT.hu oldalon érhető el, ahol 2% + 500 Ft kezelési költséget számítanak fel.

(Forrás: PORT.hu)

süti beállítások módosítása