Caligula és Az arab éjszaka a Vörösmarty Színház bemutatójában

Camus Caligulája és Schimmelpfennig Az arab éjszakája egy este kerül színpadra a Pelikán Kamaraszínházban október 6-án.

Az arab éjszakában álom és valóság határán, a fülledt lakótelepi éjszakában tévelyeg öt ember. Egy nő, aki estére mindig elfelejti, mivel töltötte a napot. Egy lány, aki alvó lakótársa mellett ellopózva kísérli meg szerelmét becsempészni a szobájába. Egy férfi, aki első látásra beleszeret a vele szemközti házban lakó titokzatos nőbe. Egy fiú, aki légyottra sietve kétségbeesve próbál kijutni a két emelet között rekedt liftből. És egy vízvezeték-szerelő, aki csőtörés után kutatva egy sivatagban találja magát álom és valóság határán a fülledt arab éjszakában. Roland Schimmelpfennig darabja úgy kuszálja a szálakat, hogy nehéz kibogozni őket. Mese álom és valóság határán felnőtteknek.

edv_2008.jpgAz arab éjszaka (fotók: Éder Vera) 

Albert Camus Caligulája a szabadságkeresés nagy drámája. Hőse shakespeare-i volumenű, delejes zsarnokfigura. Őrült és zseni, kegyetlen önkényúr és az emberi gyarlóságot pellengérre állító kíméletlen komédiás. Caligula a legteljesebb szabadság elérésére használja hatalmát, de az ember mindig más rovására szabad. S míg Caligula megtesz minden telhetőt, hogy lehetségessé tegye a lehetetlent, igájába hajtsa az egész létezést és megszerezze a Holdat, őrült logikája megkérdőjelez mindent, ami konvenció, érték, barátság, szerelem, élet.

edv_2609.jpgCaligula 

A darabokban a társulathoz újonnan csatlakozott színművészek is szerepelnek: Ballér Bianka, Osváth Judit és Kovács Tamás a már törzsgárdás Andrássy Máté és Kádas József mellett.

A Caligulát Nagy Péter István, Az arab éjszakát Widder Kristóf rendezi.

(Forrás: Vörösmarty Színház)

süti beállítások módosítása