Az Álom luxuskivitelben című filmből született táncelőadás Miskolcon

Truman Capote kisregényét, illetve a belőle készült filmet Kozma Attila állította színpadra.

Álmokat látunk, szenvedélyeket, indulatokat, a racionalitás és a szerelem összetűzését, két fiatal kapcsolatát, akik végül nem engedik, hogy tiszta érzelmeiket befolyásolja a rideg világ.

edv_7765.jpgKovalszki Boglárka és Dragos Dániel az előadásban (fotók: Éder Vera)

Kozma Attila rendező-koreográfus Truman Capote kisregényét és az Audrey Hepburn főszereplésével készült filmet vette alapul a táncszínházi előadáshoz. „A regényben sokkal színesebbek, kidolgozottabbak a karakterek, és a történelmi háttérről, a ’60-s, ’70-es évek Amerikájáról is mélyebb képet ad, ezért nem hagyatkoztunk csupán a filmre. Két fiatalt látunk, akik pályájukat és felnőtt életüket is most kezdik. Ennek a helyzetnek a kiszolgáltatottsága az, ami hasonlítható mai életünkhöz, és persze a szerelem minden időben aktuális témája” – mondja a rendező.

 „A mozgásvilágban emeltük picit a tétet, az alapvetően kortárs mozdulatokra épülő előadásban nagyobb hangsúlyt kaptak a tánctechnikai kifejezőeszközök, mint a színháziak. Igyekszünk a testtel, a testről is beszélni a nézőnek, hiszen sok éves munkánk után mára értő közönsége alakult ki a táncelőadásoknak Miskolcon, így bátrabban kísérletezhetünk már izgalmasabb megoldásokkal. A cél az, hogy egy szerethető előadás szülessen, ebben pedig a zenei világ, a 60-as évek ismert jazz, pop, és alternatív zenéi, illetve a fantasztikus látvány is nagy szerepet játszik” – tette hozzá Kozma Attila.

Kovalszki Boglárka, az előadás női főszereplője bevallotta, nagyon sokat tanult saját magáról is Cily Hebrentch megformálása közben. „Sokszor úgy éreztem, egyszerre nézem ezt a nőt belülről és kívülről. Ugyanúgy életvidám, szeleburdi lány, mint én vagyok, eközben pedig egy határozott, irányítani képes nő. Ezt a sokoldalúságot igyekszem megmutatni a színpadon, ami nem könnyű feladat” – ajánlja az előadást Kovalszki Boglárka.

edv_7551.jpg

Eddig magabiztos, erős férfiakat alakítottam a színpadon, Paul Varjak viszont nagyon más karakter” – meséli Dragos Dániel. „Sokáig kerestem, hogyan mutathatom meg a pályakezdő íróban rejlő bizonytalanságot, ezért izgalmas kihívás volt számomra ez a szerep. Ebben a kapcsolatban a nő az erősebb, ő vezeti, irányítja ezt a férfit, aki csupán sodródik az árral. Egészen más oldalát látjuk itt a férfi-nő kapcsolatnak” – mondja a táncművész.

A táncelőadás október 19-én mutatták be a Miskolci Nemzeti Színház Kamaraszínházában, legközelebb pedig november 7-én, 8-án és 9-én lázható ugyanott.

(Forrás: Miskolci Nemzeti Színház)

süti beállítások módosítása