A vágy villamosát mutatja be a Figura

Tennessee Williams klasszikusát Botond Nagy állítja színpadra a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban.

A középkori térképeken az ismeretlen területeket egy Hc svnt dracones felirattal jelölték. Ma már azzal büszkélkedhetünk, hogy minden ismeretlen területet meghódítottunk és belaktunk. De mi történt a szörnyetegeinkkel? Azokkal, amik a belső ismeretlen tájainkban tanyáznak? Meddig bújhatunk a nevünk és származásunk mantrázása mögé a valóság elől? Mit vállal fel az ember a túlértékelt szerelemért? Hány csapdába vagyunk hajlandók beleesni egy ronccsá értelmezett illékony érzelemért? Minek az ellentéte a vágy?

a_vagy_villamosa_probafoto_bartalis_elod.JPGAz előadás próbafotója (fotó: Bartalis Előd)

A vágy villamosa szereplői különböző belső tájakból szólalnak meg, de mindegyik megszólalásban a túlélés ösztöne visszhangzik. Hogyan lehet túlélni? Ki hogyan éli túl ezeket a meghódított és belakott területeket, amiket ­­– jobb híján – valóságnak nevezünk?

A rendezőnek – A Homokszörny és az Anyegin után – ez a  harmadik munkája a társulattal.

Az előadás szereplői: Bartha Boróka, Faragó Zénó, Szilágyi Míra, Kolozsi Borsos Gábor, Gedő Zsolt és Dávid A. Péter. Az előadás bemutatója október 30-án, este 7 órától lesz a Figura Stúdió Színházban, majd ezt követően november 5-én, este 7 órától látható újra ugyanott.

(Forrás: Figura Stúdió Színház)

süti beállítások módosítása