Bethlen Kata életét viszik színre a Tesla Teátrum

A Kocsis István tollából született darab Az újrakezdő címen Gubik Ági főszereplésével látható a Fészek Klubban.

Kocsis István drámája a töretlen hitű és erkölcsű, tragikus életutat bejárt asszony története. A reformáció híres és hírhedett nagyasszonya Istent vallatja saját sorsának alakulásáról. Bethlen Kata élete megpróbáltatások sorozata, két férjet és fél tucat gyermekét temette el fiatalon. A kiemelkedő műveltségű asszony – miközben folyamatosan küzdelemre kényszerült a pápistákkal szemben, hitének megtartásáért és megvédelmezéséért – templomot, könyvtárat építtetett, szegény sorsú, tehetséges gyermekeket taníttatott.

ujrakezdo.jpg

A nagyszerűen megírt színpadi mű hitünk, nemzeti értékeink rendíthetetlen felvállalásának katartikus példázata. Nemcsak az emberi természet legyőzhetetlenségéről, a mindenkori hatalommal szembeni, személyes szabadság megvédelmezésének szükségességéről, de a legszörnyűbb csapások elviselése utáni elkerülhetetlen újrakezdésről is meggyőz bennünket” – olvasható az előadás színlapján.

A díszlet és a jelmezek Húros Annamária tervei alapján készültek, az előadás rendezője Vas-Zoltán Iván. Az újrakezdő – Árva Bethlen Kata október 30-án, illetve november 4-én és 15-én látható a Fészek Művészklubban, mindhárom alkalommal este 7 órai kezdéssel.

Kapcsolódó cikkek

Premierrel indul a Tesla Teátrum második évada

süti beállítások módosítása