Az év zenés előadása lett Kerényi Miklós Gábor rendezése Szentpéterváron

A tavaly Szentpéterváron általa színpadra állított Monte Christo grófja nyerte el ezt a kitüntetést.

Minden évben több mint kétszáz színház előadása verseng Szentpéterváron az Arany Szufita díjért. Idén zenés kategóriában az év előadása lett a Kerényi Miklós Gábor által rendezett Monte Cristo grófja.

kero_szentpetervar_2.jpgKerényi Miklós Gábor a Kánkán előadása után Szentpéterváron (forrás: Szentpétervári Zenés Komédia Színház)

Frank Wildhorn musicaljét a rendező 2017 őszén állította színpadra a Szentpétervári Zenés Komédia Színházban. A most elnyert díj mellett a darabot a legnagyobb oroszországi elismerésre, az Arany Maszk Díjra is jelölték, méghozzá több kategóriában: a legjobb előadás, a legjobb rendezés és a legjobb világítás (Somfai Péter) valamint a legjobb női és férfi főszereplők (Agata Vavilova, Rosztyik Kolpakov, Elena Gazaeva). Az Arany Maszk Díj gálája Moszkvában lesz áprilisban a Bolsoj Színházban.

„Nagy öröm nekem ez az elismerés, kicsit enyhíti annak fájdalmát, ami az elmúlt egy évben történt velem. Szívesen rendezek Szentpéterváron, az ottani kulturális pezsgés mindig feltölt és már megtanultam annyira oroszul, hogy közvetlenül tudom instruálni a színészeket. Ez a díj nemcsak az én sikerem, hanem az egész társulaté, amely kiváló művészekből áll, és akiknek a többségével régóta együtt dolgozunk” – mondta a díj kapcsán Kerényi Miklós Gábor.

mc2_1.jpgMonte Christo grófja (forrás: Emerald Public Relations)

Kerényi több mint tíz éve rendez Oroszországban. Mindig fontosnak tartotta az Operettszínház és a szentpéterváriak együttműködését. Három éve a Jekyll és Hyde-ot mutatták itt be, most októberben pedig Cole Porter: Kánkán című musicalje volt látható a szentpétervári zenés teátrumban.

(Forrás: Emerald Public Relations)

süti beállítások módosítása