Két különleges bemutató az Artusban

A Kérész Művek legújabb kiadása mellet a Kompánia Színházi Társulat az Átreida ház le- és felmenőit szolgálja fel egy virtuális gasztroszínház keretén belül.  

Oresztész küldetés / Kompánia Színházi Társulat / november 10. és 11. 20 óra, Artus Stúdió

Üdvözlünk a Családi ceremónián.
Vendégeink közt az Átreida ház felmenői foglalnak helyet, Oresztésztől Tantaloszig. Meghívottjaink az istenek is, ők is láthatóak az összgenerációs tablón. Ez az idő tere. Kezdetét veszi az ünnepség. A virtuális gasztroszínház felszolgált akcióiban a nyersanyag maga az ember, az istenek eledele.  Fogásaink a “családállítás stációi”- örökségünk.

csokos.jpg        Az előadás imázsfotója (fotók forrása: Artus)

Hősök vagy áldozatok vagyunk az igazság nevében?
A sorsismétlésbe belefáradt  (de)generációk örök kérdése: Kinek is kellene helyretolni a kizökkent időt (világot)?”
– olvasható az előadás felvezetőjében.

Alkotók: Fekete Dávid, Hantos Násfa, Kemény Rozália, Lukács Máté, Lukács Mihály, Mayer Zita, Mózes Zoltán. Zenél: Heppes Miklós, László Lilla, Lukács László, Mayer Lili. Rendező: Lukács László.

Kérész Művek 53. / Artus / november 24. 20 óra, Artus Stúdió

Egy előadás, mely egyazon napon megszületik, kiteljesedik, és meghal. Ez alkalommal az Artus Stúdió képzőművészei alkotnak az Artus társulat előadóinak közreműködésével.

keresz_muvek.JPGAlkotók: Baló Dániel, Csató József, Fischer Balázs, Ilka Rita, Király Gábor, Knyihár Bence, Mohácsi András, Nagy Géza, Nádor Tibor, Rabóczky Judit, Sinkovics Ede, Turcsány Villő, Varga Virág. Zenél: Bartek Zsolt, Phillip György. Rendező: Goda Gábor.

Minden Kérész Művek premier. A társulat művészei egy adott témára, egyetlen intenzív próbanap alatt hoznak létre egy új, egyedi, egyszeri és megismételhetetlen előadás-eseményt. Ami aznap este történik, az abban a formájában soha többet nem lesz látható.

Az Artus Kérész Művek performansz-kocsma sorozata 2010-ben indult útjára és a mai napig 52 epizódot mutattak be. Célja, hogy gondolatokban gazdag, formailag merész akciókkal élessze fel a „performance art” valódi szellemét, ahol a spontenaitás és az átgondoltság paradox módon, egyszerre érvényesül.

Az Artus társulat gyakran hív meg vendégművészeket egy-egy Kérész Művek est megalkotásához. A színház és tánc műfaján kívűl képzőművészek, zenészek, intermédia művészek, filmesek és programozók, olykor hazai vagy külföldi társulatok is kapcsolódnak a kreatív munkához.

(Forrás: Artus)

süti beállítások módosítása