November a tánc hónapja a Bethlen Téri Színházban

Három bemutatót és egy táncfesztivált kínál még novemberben a különleges atmoszférájú teátrum.

Elsőként november 13-án Feledi János  Hullámok című koreográfiájának bemutatóját láthatjuk a Feledi Project előadásában. A táncdarab „műfaji meghatározása: benyomások, érzések, hömpölygő gondolatok, látomások önmagunkról és másokról. „Életünk nagy részét rövid pillanatok hatják át, melyekre nem is ügyelünk, azonban bélyegüket örökké magunkon viseljük. A darab tükrözi Virginia Woolf világát, a frusztráció, az öröm, a gyengédség és a magány bonyolult keverékét” – áll az előadás felvezető szövegében.

hullamok.jpgA Hullámok montázsfotója (forrás: Feledi Project)

November 17. és 24. között immár hetedik alkalommal rendezi meg a Sissi Őszi Tánchetet (SŐT7), melynek fókuszában ismét a vidéki táncműhelyek állnak. Fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház, valamint díszvendégként a VII. kerületi kulturális életet meghatározó Bihari János Táncegyüttes. A rendezvénysorozatot a Gyergyószentmiklósról - Erzsébetváros egyik testvérvárosából - érkező Figura Stúdió Színház előadása zárja. A részletes program itt található.

Lior Lazarov  Halved című új darabját, amely a színház Ambíció tehetségprogramjának a keretén belül készül, november 27-én és 28-án tűzik műsorra a Bethlen Téri Színházban. Az izraeli koreográfus a kapcsolatokban és intimitásban megjelenő hatalommal foglalkozik: működik-e a hatalom az intimitással együtt, vagy kizárják egymást. Ugyanakkor reflektál belső ellentéteinkre, miszerint vágyunk valamire, de másként cselekszünk.

Blaskó Borbála Csehov Sirálya alapján készült Csajka című koreográfiája november 30-án látható első alkalommal, majd december 1-én ismét műsorra kerül. „Saját olvasói intuícióimat a mozdulatok erejével szeretném megjeleníteni, és az eleve elrendeltetett, majd’ mindegyiküket kárhozatra ítélő, egyéni sorsukat markánsan ábrázoló klasszikus csehovi mondanivalóból egy kifejezetten érzékeny és lírai hangulati világot igyekszem teremteni” – mondta az előadás kapcsán a koreográfus.

(Forrás: Bethlen Téri Színház)

süti beállítások módosítása