Hat fiatal előadóművész kapta meg a Vodafone ösztöndíját Miskolcon

Az ösztöndíj célja, hogy pályán tartsák a Miskolci Nemzeti Színház tehetséges, fiatal művészeit, átsegítve őket a kritikus pályakezdő éveken.

A 2018/2019 színházi évad négy színművész ösztöndíjasa Farkas Sándor, Simon Zoltán, Czakó Julianna és Mészöly Anna, a díjazott táncművészek pedig Bolla Dániel és Dávid Patrik.

A Vodafone Magyarország 2014 óta évi 5 millió forinttal támogatja a Miskolci Nemzeti Színházat, amely kezdeményezés az idei színházi évadban is folytatódik. A támogatás részét képezi a Vodafone Művész Ösztöndíj, amelyben évente négy fiatal, 35. életévét be nem töltött színész és két táncművész részesülhet 10 hónapon át.

image00004--.jpgA díjazottak és a díj átadói (forrás: Vodafone Magyarország)

Az ösztöndíjak odaítélésében a Miskolci Nemzeti Színház öttagú művészeti tanácsa, valamint a Miskolci Balett művészeti igazgatója, illetve a Vodafone részéről Major Péter Operatív integrációs igazgató és Baráth Péter márkaigazgató vesz részt. A kezdeményezés mára hagyománnyá nőtte ki magát, és részben ennek köszönhetően nyerte el a telekommunikációs vállalat 2017-ben Miskolc város napján a Civilek Támogatásáért díjat.

(Forrás: Miskolci Nemzeti Balett)

süti beállítások módosítása