Hamupipőke – látványos musicalt mutat be a Játékszín gyerekeknek

A magyarországi bemutató az opera- és operett világából ismert művészekre épül, a főszerepeket azonban ígéretes fiatal énekesek alakítják.

Hamupipőke, a félig elárvult lányka története a világ egyik legismertebb meséje, melynek legismertebb változata a Grimm-testvérek feldolgozása. Ezt a verziót írta zenés színpadra az osztrák szerzőpáros, Thomas Jorda és Pavel Singer.

A címszerepet a tizenhét éves Varga Vivien, az Ének iskolája című tehetségkutatóban feltűnt és a 2017-es Sztárban sztár +1 kicsi győztese játssza. Hamupipőke hercegeként Ódor Botond lép színpadra. A fiatal tenor több operaprodukcióban kapott szerepet az elmúlt években, többek közt a Pécsi Nemzeti Színház Macbeth előadásában.

hamup-1000x660x.jpg

A másik szereposztás címszerepében Sipos Marianna, több nemzetközi verseny döntőse és különdíjasa látható még, a további szerepeket Iván Gál Judit, Teremi Trixi, Bokor Jutta, Vághelyi Gábor, Zsadon Andrea, Egyházi Géza, Szolnoki Tibor és Dénes Viktor alakítja. Karmester: Tassonyi Zsolt.

Az eredeti produkció ötletgazdája és tervezője Manfred Waba, magyarországi látványtervezője pedig Bíró Nóra. A klasszikus látványvilágú díszlet a régi mesekönyvek illusztrációit idézi.

Bank Tamás, a Játékszín igazgatója a bemutatóval kapcsolatban kiemelte: „A gyerekeket néha ki kell szedni a hightech világából, és megmutatni nekik azt a varázslatot, ami nem a technika, hanem az ember által jön létre. Amikor a képernyő, és az animáció helyett az élő, személyes találkozás és a fantázia adja az élményt”. A színház alapvető küldetése a szórakoztatás, tette hozzá, ami egy gyermekelőadás esetében is lehet minőségi.

A színrevitelben közreműködnek a Táncművészeti Egyetem gyermek növendékei, az Operettvilág Énekkara és a Kropf Balett. Művészeti vezető: Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor.

A Hamupipőkét november 30-án, délután 3 órai kezdettel mutatják be a Játékszínben.

(Forrás: Játékszín)

süti beállítások módosítása