Újabb zenés vígjáték bemutatójára készül a Karinthy Színház

Miro Gavran A baba című darabját Szabó P. Szilveszter állítja színpadra.

A Karinthy Színház és a Budapesti Operettszínház közös előadásának próbái elkezdődtek, a bemutatóra december 21-én kerül sor. 

baba_olvaso_pro_ba_sz_e_marci.jpg       Karinthy Márton igazgató, Szabó P. Szilveszter és Földes Eszter az olvasópróbán (fotó: Görgényi Gábor)

Aktuális és örök témát jár körbe a horvát szerző kortárs darabja, azonban a férfi-nő kapcsolat ezúttal egy hús-vér férfi és egy bábu nő között bontakozik ki egy szórakoztató zenés vígjátékban. Először rendez zenés vígjátékot a Karinthyban Szabó P. Szilveszter, aki egyben a darab főszereplője is a szeptemberben szülési szabadságáról visszatért Földes Eszter oldalán.

A darabot csak Amerikában tizenöt színház tűzte már műsorára, és a világ minden táján játsszák, Dániától Kubáig, Indiától Ausztráliáig.

Ha valaki társat keres, olyanra vágyik, akivel egy lehet. Olyanra, akivel testileg-lelkileg harmónikusan élhet. És ha az élőkben csalódott, nincs más, mint a gép. A gép, mely gombnyomásra parancsot teljesít, takaros, tetszetős és pont arra tervezték, hogy társ legyen. Minden szinten. Mesterséges intelligencia, a jövő!
De mi van akkor, ha ez az intelligencia rájön, kik is vagyunk, és ki ő? Ha rájön arra, milyen szerepet szánunk neki az életünkben?  És mi történik akkor, mikor saját magunkkal szembesít? Az ember társra vágyik. És a gép is” – áll az előadás színlapján.

(Forrás: Karinthy Színház)

süti beállítások módosítása