Fóton is elkezdődött a csetepaté a színházban

Carlo Goldoni: Chioggiai csetepaté című vérbő komédiáját mutatják be Fóton a Muharay Színház művészei Szurdi Miklós rendezésében.

Chioggia, a kis halászfalu békéjét családi perpatvar forgatja fel. A féltékeny szerelmesek csetepatéja mindenkit magával ragad, megmutatva az emberi természet minden oldalát. Sértődés és megbocsátás, kicsinyesség és nagylelkűség, keserűség és boldogság – az élet maga adja Goldoni vígjátékának teljességét. Komédia az emberről – a minden rosszra és minden jóra kapható, gyarló és mégis szerethető emberről. 

szurdi_miklos.png                  Szurdi Miklós (forrás: Muharay Színház)

Carlo Goldoni klasszikus és örökérvényű darabja a közönség nagy kedvence. Humorral, komédiával, félreértésekkel fűszerezve mutatja be a szereplők szerelmi életét. A közönség jóformán csak nevet, miközben elgondolkodtató, szeretnivaló, olykor tragikus események jelennek meg a színen, majd a végén – ahogy lenni szokott – minden és mindenki a helyére kerül.

A Muharay Színház fiatal társulata második évadát kezdte meg Fóton Szurdi Miklós művészeti vezetésével. Céljuk a közönségszórakoztatás, az új színházi irányok és műfajok népszerűsítése, valamint a színház – mint műfaj – széles körű terjesztése.

A 2018/19-es évadban már színpadra vitték Tadeusz Slobodzianek: A mi osztályunk és Zsursz Kati-Benedek Elek: A rózsátnevető királykisasszony  című darabját.

Olyan vendégművészek közreműködnek az előadásaikban, mint Moravetz Levente, Bede-Fazekas Anna, Zsurzs Kati, Gulyás Hermann Sándor, Fehér Adrienn, Oláh Ibolya és még sokan mások.

A Chioggiai csetepatét december 13-án, este 7 órakor mutatják be a fóti Muharay Színházban, a főbb szerepekben Takáts Máté, Verebélyi Noémi, Hevesi Tóth Evelin, Antal Ádám és Siposhegyi Zsolt játékával.

(Forrás: Muharay Színház)

süti beállítások módosítása