Koltai Róbert és Vándor Éva a Lovagias ügyben

Koltai Róberttel és Vándor Évával a főszerepben viszi színre a Zenthe Ferenc Színház a következő premierjét, Hunyady Sándor Lovagias ügy című vígjátékát. 

Hunyady Sándor 1935-ben még tragikomédiának írta meg a Lovagias ügy című darabját, amely azóta sokat finomodott, hangvétele mind könnyedebbé vált: már a Székely István rendezte 1937-es film (Ráday Imrével, Kabos Gyulával, Perczel Zitával) is vidámabb hangvételt ütött meg, mint ahogy a későbbi színpadi változatok is.

lovagias.jpgVándor Éva és Koltai Róbert az olvasópróbán (forrás: Zenthe Ferenc Színház)

A Zenthe Ferenc Színház sem vállalkozik másra, mint hogy szórakoztató módon mutassa be a kisember esendőségét a nős, de titkárnőjébe titkon szerelmes Virág úr példáján keresztül, és valamiféle megoldást adjon egy szerelmi háromszögben.

A Lovagias ügyben Virág urat Koltai Róbert, feleségét Vándor Éva alakítja majd, Baba Házi Anita, Milkó Erdélyi Gábor lesz, Palit Máté Krisztián, Gizikét Marjai Virág játssza, Müller Albert Péter, Vödrös Farkas Zoltán, Flugbällern Kántor Zoltán lesz, míg a már-már ikonikus szereplővé váló nagymamát P. Kerner Edit játssza.

A darabban tíz dal is felcsendül Márkus Alfréd zenéi alapján, amelyeket Verebes István dolgozott át, és Darvas Ferenc élő játékával kísérve szólalnak majd meg a színpadon. A díszlet a fiatal Mucsi Balázs munkája. A zenés előadást Gaál Ildikó rendezi.

A darab premierjét 2019. január 22-én tartják Salgótarjánban, a Zenthe Ferenc Színházban. Másnap, 23-án is megtekintheti a közönség, majd a társulat országos turnéra indul vele.

(Forrás: Zenthe Ferenc Színház)

süti beállítások módosítása