Amit nem tudhattál a Kádár-kori színházirányításról

A Szigorúan titkos című kötet az 1970 és 1982 közötti korszakot térképezi fel – könyvbemutató a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A Ring Orsolya és Imre Zoltán által szerkesztett dokumentumkötet célja, hogy a közgyűjteményekben, levéltárakban fellelt források révén mutassa be a Kádár-kori színházirányítás rendszerét, a színházzal szemben az ideológiai és politikai elvárások alakulását. A kötetben szereplő dokumentumok bepillantást engednek azokba a vitákba, melyek az 1970-1982 közötti időszakban bontakoztak ki, és amelyek a színházak profiljának, repertoárjának és személyi összetételének kialakítása és mibenlétének meghatározása körül folytak.

kadar.jpg

A kötet szerkesztői azt remélik, hogy az itt megjelenő több mint hetven dokumentum, melyek többségét most először veheti kézbe az olvasó, hozzásegíti az érdeklődőt a hazai kultúrtörténet és színháztörténet eme korszakának megismeréséhez, és lehetőséget ad a Kádár-rendszerrel való szembenézésre is.

A könyvbemutató, amelyen a kötet szerkesztői mellett moderátorként Nánay István kritikus és Takács Róbert, a Politikatörténeti Intézet munkatársa vesz részt, november 30-án délután fél 4-től kerül megrendezésre a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

(Forrás: Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet)

süti beállítások módosítása