Csárdáskirálynővel és ősbemutatóval indul az újév Szegeden

Kálmán Imre klasszikusát tekintheti meg a szegedi közönség Béres Attila rendezésében a kecskeméti katona József Színház előadásában.

A Kecskeméti Katona József Színház a Csárdáskirálynővel érkezik Szegedre január 13-án, Béres Attila rendezésében. A legnépszerűbb magyar operettet többek között olyan ismert és közkedvelt művészekkel láthatja a szegedi közönség, mint Sáfár Mónika, Szemenyei János, Kőszegi Ákos és Egyházi Géza. Az előadás az idei POSZT-on is nagy sikerrel szerepelt, Szemenyei János a legjobb férfi mellékszereplő díját hozhatta el.

csardas.jpgKőszegi Ákos, Sáfár Mónika és Egyházi Géza a Csárdáskirálynőben (fotó: Walter Péter)

A két egyfelvonásos darabot, a Májust és a Bolondokházát január 15-től láthatják a nézők a Kisszínházban. A produkció azért is különleges, mert a Szép Ernő műve alapján készült melodrámát, a Májust most állítják először színpadra. Donizetti Bolondokháza című vígoperáját ugyanazon az estén láthatja a közönség, mindkét előadást Toronykőy Attila rendezi.

Január 21-én a Molnár Dixieland Band fennállásának 55. évfordulója és Dr. Molnár Gyula 75. születésnapja alkalmából jubileumi gálakoncertet ad a zenekar, sztárvendégként csatlakozik hozzájuk Berki Tamás, Illényi Katica és Lázár István.

Január 25-én az Imre Zoltán Program keretében Szeri Viktor Melinda álma és Katonka Zoltán Enigma című koreográfiáját tekinthetik meg a kortárs műfaj kedvelői a Kisszínházban.

(Forrás: Szegedi Nemzeti Színház)

süti beállítások módosítása