Megszűnik a Budapest Kortárstánc Főiskola

A Budapest Kortárstánc Főiskola beszünteti táncművész alap- és tánctanár mester képzéseit – adta hírül Angelus Iván, az intézmény alapító rektora.

Angelus Iván egy közleményben tájékoztatta erről a közvéleményt. „A fennálló kulturális, jogi, adminisztratív, financiális és munkaerőpiaci feltételek nem teszik lehetővé az 1979-ben megkezdett és 2004-ben főiskolai rangra emelt képzés magyarországi, felsőoktatási formában történő felelős, minőségi folytatását” – írja, hozzátéve – „ A hivatásos kortárstánc művészek és tánctanárok képzése 2021. június 14-én hétfőn fejeződik be az alapító és fenntartó Új Előadóművészeti Alapítvány döntése alapján”.

1920.jpgAngelus Iván

A Főiskola addig is teljesíti misszióját és vállalt kötelezettségeit:

– biztosítja a felvett hallgatók képzésének befejezését
– tánctanár MA szakon felvételt hirdet nappali munkarendű, állami ösztöndíjas vagy önköltséges képzésre a 2019/2021 időszakra
– táncművész BA szakon felvételt hirdet nappali munkarendű, önköltséges képzésre, olyan táncosok számára, akik várhatólag 2 év alatt képesek lesznek diplomát szerezni eleget téve a képzési és kimeneti követelményeknek, a rövidebb tanulmányi idő után felkészülten léphetnek sikeres művészi pályára
– diákhitel és Erasmus támogatás továbbra is igényelhető

Az intézményből évről évre kerültek ki önállóan és magas szinten gondolkodni és alkotni képes művészek, közöttük Lábán-díjas táncalkotók sora. Mindez 2021 nyarától véget ér.

(Forrás: tanc.org.hu)

süti beállítások módosítása